Tuinmuur Ommuurde Tuin

Wie helpt bij de restauratie van de tuinmuur bij de Ommuurde Tuin op landgoed Oranje Nassau’s Oord?

Het eerste deel van de tuinmuur van de voormalige moestuin van Koning Willem III is weer opgebouwd.  Zinzia Zorggroep wil ook deel twee van de historische tuinmuur herstellen. Gemeente Wageningen, Renkum en bouwopleiding ReVaBo hebben hun hulp eerder al aangeboden. Voordat we kunnen beginnen met de herbouw van deel twee, moeten de stenen eerst stuk voor stuk van de muur worden afgenomen en worden afgebikt met de machine. En daar hebben we hulp bij nodig! Heeft u in het voorjaar van 2016 tijd om een handje te helpen op dit schitterende landgoed in het Renkumse Beekdal?

Aanmelden kan bij Frans Alberts, door te mailen naar f.alberts@zinzia.nl

 

Wat kunt u doen?
De muur is 100 meter lang en drie meter hoog en bevat ongeveer 18.000 stenen. De muur moet ontmanteld worden door de stenen stuk voor stuk af te nemen en ze te bikken. Daarna worden de ‘schone’ stenen weer netjes opgestapeld. De leerlingen van de bouwopleiding op de ReVaBo metselen de muur daarna weer op. We doen dit in fasen. Iedereen kan in principe helpen u hoeft er geen specifieke ervaring of kennis voor te hebben. Als u zich opgeeft en aangeeft wanneer u kunt, dan wordt u ingepland voor deze werkzaamheden. Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers die woensdag- of vrijdagochtend aan de slag kunnen.

Geschiedenis en omgeving zijn adembenemend
Terwijl u aan de muur werkt kijkt u uit over de moestuin en het Renkumse Beekdal. De omgeving is een landschappelijk juweel, met daarin het landgoed van Oranje Nassau’s Oord. Nu een verpleeghuis, maar ooit het eerste sanatorium van Nederland dat werd geschonken door Koningin Wilhemina. Een wandeling over het landgoed met haar bezienswaardigheden zoals de ijskelder en grafheuvels mag tijdens uw bezoek niet ontbreken. Kortom een dagje helpen aan de muur, biedt u de gelegenheid om te genieten van de schitterende omgeving.

Voor het krantenartikel in de Gelderlander klik hier.