Op 4 november 2014 treedt zangeres Pieternel van Amelsvoort vanaf 14.30 uur op voor bewoners van verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord. Pieternel van Amelsvoort is één van de diva’s van Stichting Diva Dichtbij, een organisatie die intieme muziektheatervoorstellingen verzorgt voor mensen die langdurig ziek zijn en in verpleeghuizen verblijven.

Een podium heeft de diva niet nodig. Optredens van Diva Dichtbij vinden plaats in een huiskamer van het verpleeghuis of aan de rand van het bed. Daar maakt de diva met haar stem en persoonlijkheid contact met de bewoners, op een open en persoonlijke manier. De combinatie van professionele zang van hoge kwaliteit met oprechte aandacht maken optredens van Diva Dichtbij tot bijzondere, veelal emotionele, gebeurtenissen met veel interactie. Het repertoire varieert van prachtige klassieke liederen, aria’s, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Ook draagt de diva gedichten voor die raken aan diep menselijke emoties.

Een optreden van Diva Dichtbij brengt ernstig zieke mensen dichterbij hun gevoel en raakt emoties die vaak lange tijd niet zijn aangesproken. Dat heeft een positief effect. Mensen worden er blijer en actiever door. Er is veel vraag naar de optredens van Diva Dichtbij, één van de weinige culturele activiteiten voor een ‘vergeten doelgroep’.