De werkgroep Rumah Kita Presenteert organiseert twee keer per jaar een culturele middag over Indonesië. Voor elke Presentatie wordt een ander thema gekozen. Met deze themamiddagen wil Rumah Kita een bijdrage leveren aan het vastleggen, behouden en uitdragen van het Indisch en Moluks cultureel erfgoed. Daarnaast zijn de culturele themamiddagen ook gewoon gezellig en draait het om ontmoeting tussen bewoners, familie en overige bezoekers uit het hele land. We willen in het bijzonder ook de 2e en 3e generatie van de Indische en Molukse gemeenschap kennis laten maken met Rumah Kita. De mensen niet alleen laten zien hoe fijn het in Rumah Kita is, maar willen het ook samen ervaren!

Zaterdag 7 november Presenteert Rumah Kita de Minangkabau van Sumatra. De Minangkabau wonen voornamelijk in de hooglanden van West Sumatra. Het meest kenmerkend voor de Minangkabau is de waterbuffel de Kabeau, die men terug ziet in de architectuur en de klederdracht.
De uitingen van de Minangkabau-cultuur zal op een beeldende en creatieve manier gepresenteerd worden. Het wordt een culturele middag met verhalen, dans, filmbeelden, zang, foto’s, traditionele kleding en natuurlijk zal een hapje en drankje niet ontbreken.