Twee jaar geleden kwam vrijwilliger Iris Nikijuluw voor het eerst op Rumah Kita, onze zorglocatie die zorg biedt aan Indische en Molukse ouderen.

“Een vriendin van mij vroeg me om een keer mee te gaan naar Rumah Kita. Een kennis van jaar had een documentaire gemaakt over Borneo, waar haar vader ook in meedeed. Hij had haar uitgenodigd om naar Rumah Kita te komen en ze vroeg me of ik ook mee wilde komen. Toen ik binnenkwam voelde ik mij gelijk thuis. Ik wilde al langer vrijwilligerswerk gaan doen en toen ik binnen kwam, heb ik me gelijk aangemeld.”

Iris is vrijwilliger bij Hospitality. Ze helpt één á twee keer per week mee in de horeca. ’s Morgens het ontbijt verzorgen, vaak onder het genot van Indische muziek, en in de middag een warme maaltijd. Tijdens de maaltijden en tussen de maaltijden door kletst ze over van alles en nog wat met de bewoners. Soms komt Iris ook bewoners tegen die ze kent of die familie zijn van iemand die ze kent.

“Ik had een bijzondere band met een mevrouw die inmiddels helaas is overleden. Zij bleek de oma te zijn van mijn tandarts. Vroeger was ik bang voor de tandarts, maar haar kleinzoon heeft mij over die angst heen geholpen. Dus ik vond het wel heel bijzonder om zijn oma te ontmoeten. Door mijn Indische achtergrond heb ik sowieso veel raakvlakken met bewoners en herken ik veel verhalen. De bewoners waarderen dat ik er ben. Ze missen me ook als ik een keer op vakantie ben. Ook heb ik een goede band met de vaste medewerkers. Ik heb echt het gevoel dat ik erbij hoor. Door de gezelligheid en de waardering, geeft het vrijwilligerswerk me heel veel voldoening.”

Ook vrijwilliger worden?
Vind je het ook leuk om een steentje bij te dragen en bouw je graag een bijzondere band op met bewoners? Kijk dan voor meer informatie over vrijwilligerswerk op de website Wens zoekt jou!. Voor diverse locaties zoeken we vrijwilligers die kunnen helpen bij de maaltijden of die het bijvoorbeeld leuk vinden om een keer samen met bewoners te wandelen of te fietsen.

Tafel dekken voor de middagmaaltijd2

Tafel dekken voor de middagmaaltijd
Tafel dekken voor de middagmaaltijd