Binnen Zinzia zijn veel vrijwilligers actief. Eén hiervan is Wil Nieuwenhuijsen uit Renkum. Zij is al 13 jaar verbonden aan De Rijnhof als vrijwilliger. In dit nieuwsbericht vertelt zij waarom ze het zo leuk vindt om vrijwilligerswerk te doen.

Wil: “Ik zat veel thuis en ik wilde graag onder de mensen komen en meer sociale contacten opdoen. Ik kreeg een tip dat ik vrijwilligerswerk kon doen bij Zinzia en zo ben ik aan de slag gegaan bij De Rijnhof.”

Als maaltijdbegeleidster verzorgt Wil onder andere de broodmaaltijden en dekt ze de tafels. Ook maakt ze de ene week bijvoorbeeld kroketten klaar en de andere week bakt ze 40 eieren. “Soms kan ik geen ei meer zien”, grapt Wil. Maar ze vindt het vooral ontzettend leuk om te doen. “Ik heb het super naar m’n zin. Je leert mensen kennen en ik heb veel lol met de bewoners. Naast maaltijden begeleiden ga ik soms ook mee met bezoek aan het ziekenhuis, doe ik mee met de bingo of ga ik mee met uitstapjes. En o, ja, ik heb ook nog een kanarie. Die is geschonken door een oud bewoner. Hij staat hier op De Rijnhof en ik verzorg deze vogel nu.”
Afbeelding vogel

Wil kan met iedereen goed overweg, maar een extra bijzondere band heeft ze met mevrouw Hoorn, die ze al kende voordat deze mevrouw bij Verpleeghuis De Rijnhof kwam wonen. “We maken veel geintjes, dus het is altijd lachen samen.”
Met mevrouw Hornstra

Wil hoopt nog lang vrijwilligerswerk te blijven doen, maar ze ziet wel dat er nog wel meer vrijwilligers nodig zijn. Zelf is ze er minimaal drie dagen in de week, maar als vrijwilliger kun je ook minder of meer dagen komen. Net wat jou uitkomt. Wil: “We kunnen nog wel een maaltijdbegeleider gebruiken en het is heel leuk om te doen. Dus ik zou zeker andere mensen ook willen oproepen om vrijwilliger te worden.”

Ook vrijwilliger worden? Of samen met Wil de maaltijden begeleiden? Kijk dan voor meer informatie over vrijwilligerswerk op www.wenszoektjou.nl.