Op 18 september vond de 1e dementiemarkt Lingewaard plaats in het Grand Café op De Lingehof. Tijdens deze markt konden ouderen, mantelzorgen en andere geïnteresseerden zich laten informeren door diverse organisaties die actief zijn rondom dementie. De avond is goed bezocht en zowel bezoekers als deelnemers hebben het een zinvolle avond gevonden en waren erg enthousiast. Reactie bezoeker: “We hebben een hele prettige avond gehad, fijn om zoveel informatie bij elkaar te hebben.”

Vanuit Zinzia zijn verschillende collega’s betrokken geweest. De medewerkers van de dagbehandeling van de Lingehof, Margriet Neijenhuis en Bianca Mulder, hebben ervoor gezorgd dat de bezoekers goed konden zien wat we zoal op de dagbehandeling doen. Neeltje Campschroer liet aan de mensen zien wat ergotherapeuten kunnen betekenen voor mensen met dementie. Sjan van Goor, maatschappelijk werker, heeft als organisator vele mensen te woord gestaan. De medewerkers van het Grand Café hebben gastvrij de nodige kannen koffie en thee geschonken.

Gezien de positieve reacties hebben de organisatoren Karin Dimmedal van Rijn Waal Zorggroep, Monique Ritzen van Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Welzijn Lingewaard en Sjan van Goor van Zinzia Zorggroep aangegeven dat er geprobeerd zal worden deze markt volgend jaar weer te organiseren.

Heeft u de 1e dementiemarkt gemist en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met ons klantbureau via klantbureau@zinzia.nl of telefoonnummer 0317-364240. We informeren u graag.