Fay Dorland, is geboren in Indonesië, Java. Na een reis over de wereld kwam ze in Nederland terecht en sinds vier jaar woont ze in de omgeving van Wageningen. Ze hoorde van het bestaan van Rumah Kita en dit trok gelijk haar aandacht. Ze is een keer komen kijken, om vervolgens niet meer weg te gaan. Ze voelde zich gelijk senang! Fay omschrijft het als ” het voelt gelijk eigen, vertrouwd!”.

Fay, nu vrijwilligster bij Rumah Kita, heeft verschillende opleidingen gevolgd, waaronder Fysiotherapie en Psychologie. Ze is zich erg bewust van het belang van bewegen en vind dat je daarbij ook plezier moet hebben. Daarom heeft ze zich over laten halen om te starten met een beweegactiviteit op de maandagmorgen in het restaurant van Rumah Kita. Wat als een kleine club begon, werd al snel een grotere groep trouwe bewoners die iedere maandagochtend komt. Er worden zelfs afspraken voor verschoven, omdat bewoners de groep niet willen missen. Bewoners die mee doen geven aan dat ze naast de gezelligheid, ook fysiek baat hebben bij deze beweeggroep. De pijntjes worden minder en het bewegen gaat wat soepeler. Omdat de groep steeds groter is geworden heeft het ons wel tot nadenken gezet. Moeten we een ledenstop doen? Of misschien een tweede groep starten? Wij als fysiotherapeuten van Rumah Kita vinden het in ieder geval geweldig dat een vrijwilligster zich zo in zet voor het welzijn van onze bewoners!

Fay is één van de vele gouden vrijwilligers die haar vrijwilligerswerk doet met veel passie en betrokkenheid. Ik hoop dat Fay nog lang door zal gaan met het draaien van “haar” beweeggroep!

Terima Kasih
Remco Küh, fysiotherapeut Zinzia