Uw team

Bij Zinzia kunt u rekenen op specialistische expertise. Een multidisciplinair team staat voor u klaar. Uit welke professionals uw team bestaat, hangt af van uw situatie. Van uw mogelijkheden en wensen. Wij denken graag met u mee. Samen zoeken we naar passende oplossingen waardoor u zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

Specialist ouderengeneeskunde

Komt u in het verpleeghuis wonen? Dan neemt de specialist ouderengeneeskunde de taak van de huisarts over. De specialist ouderengeneeskunde is gespecialiseerd in zorg en behandeling voor ouderen en chronisch zieken. Woont u thuis? Dan houdt de specialist ouderengeneeskunde nauw contact met uw huisarts.

Verpleging en verzorging

In het verpleeghuis bieden verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden u de dagelijkse zorg. Zij kunnen u wassen en aankleden. En ze zijn er ook voor bijvoorbeeld wondverzorging, injecties en medicatie. De medewerkers sluiten altijd aan bij wat u zelf kunt. En betrekken ook uw mantelzorger bij de zorg. U heeft een eigen Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV’er). Dit is uw vaste aanspreekpunt, bij wie u met al uw vragen en wensen terechtkunt.

Therapeutische behandeling

In ons kennis- en behandelcentrum werken verschillende therapeuten. Op al onze locaties zijn zij actief. De fysiotherapeut helpt u als u houdings- of bewegingsproblemen heeft. De ergotherapeut ondersteunt u als alledaagse handelingen moelijker gaan. De diëtiste is expert op het gebied van voeding. En de logopediste helpt onder meer bij communicatieproblemen. Al onze therapeuten zijn gespecialiseerd in de ondersteuning aan ouderen.

Psychische ondersteuning

Naast zorg op het lichamelijke vlak biedt Zinzia ook psychische ondersteuning. Dat doen de psycholoog, de maatschappelijk werker en de geestelijk verzorger. Een verhuizing naar een verpleeghuis kan veel emoties oproepen. De maatschappelijk werker begeleidt u daarom al in het traject voor de verhuizing. Ook als u thuis woont en specialistische zorg van Zinzia ontvangt, kan psychische ondersteuning waardevol zijn.

Begeleiding bij activiteiten en wonen

Activiteitenbegeleiders en medewerkers dagbesteding zorgen voor een prettige invulling van uw dag. Vrijwilligers en mantelzorgers spelen daarbij ook een heel belangrijke rol. Zij drinken een kopje koffie met u, nemen de krant met u door of halen u op voor een wandeling. Zinzia heeft daarnaast speciale medewerkers wonen.