Van:††††††††††††††††††††††††††††††† Communicatie

Verzonden:†††††††††††††††††††† maandag 21 januari 2019 15:27

Aan:††††††††††††††††††††††††††††††† Communicatie

Onderwerp:††††††††††††††††††† Zinzianieuws 2019/01

 

 

Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie

 

 

 

 

 

Zinzia Zorggroep

 

VAN ZINZIA ZORGGROEP

 

EXTERNE NIEUWSBRIEF

 

UITGAVE 2019/01

 

 

 

 

Zinzia Zorggroep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film en naamswijziging Dagbehandeling en Dagbesteding

 

Onze Dagbehandeling en Dagbesteding op Oranje Nassau's Oord en De Lingehof bieden dagelijks opvang voor kwetsbare ouderen die nog thuis wonen. Voor deze bezoekers is er behoefte aan gezelligheid, activiteiten die passen bij hun interesses, advisering, begeleiding bij de aanwezige kwetsbaarheid en behandeling waar dit nodig is. Deze zorg- en dienstverlening is van grote waarde, het maakt langer thuis wonen mogelijk.

 

Nieuwe namen
Om een juiste indruk te geven aan nieuwe bezoekers en de verwijzers van deze zorgvragers hebben wij besloten om onze naam te wijzigen. Op Oranje Nassau's Oord spreken we voortaan over Dagcentrum Het ReeŽnbosch en in De Lingehof over Dagcentrum De Appelbloesem. Met deze naamswijziging beogen wij om de associatie met een verpleeghuis te verkleinen en hopen wij dat de naam meer aanspreekt voor de beoogde doelgroep.

 

Film Dagcentra
Om dit feestelijk in te luiden hebben wij een film gemaakt van onze Dagcentra. In deze film is in beeld gebracht wat wij kunnen betekenen voor de bezoekers en hun mantelzorgers.

Door op 'Lees meer' te klikken verschijnt de film van de Dagcentra in beeld. We hopen u hiermee een goed beeld te geven van wat u van de Dagcentra kunt verwachten. Veel kijkplezier!

 

 

 

 

Lees meer

 

 

 

 

 

Nieuwe privacywet

 

 

Nieuwe privacywet

 

 

 

Misschien heeft u al gehoord of gelezen over de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U kunt bij deze wet denken aan hoe we de inzage in een medisch dossier moeten regelen, melding van datalekken en het voldoen aan wettelijke bewaar- en verwijdertermijnen. De vernieuwde privacywet versterkt de positie van mensen van wie gegevens worden verwerkt. Ook van zorgvragers en u als naaste dus.

 

 

 

 

 

Lees meer

 

 

 

 

Wens zoekt jou!

 

 

Wens zoekt jou!

 

 

 

"Wens zoekt jou" is een platform waar wensen van onze bewoners getoond worden en waar u zich kunt aanmelden met uw talent. Na uw aanmelding gaan wij op zoek naar de juiste match en hopen we vele wensen te vervullen.
Inmiddels hebben een heel aantal vrijwilligers zich op deze manier aangemeld en daar zijn onze bewoners erg blij mee. Hebt u nou ook een talent, groot of klein, en wilt u een wens in vervulling laten gaan? Meldt u dan nu aan via www.wenszoektjou.nl

 

 

 

 

 

Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe bestuurder Zinzia Zorggroep

 

 

Nieuwe bestuurder Zinzia Zorggroep

 

Op 28 januari 2019 start Hans Somer, 54 jaar, als bestuurder bij Zinzia Zorggroep. Na een bestuurlijke interim periode met DaniŽlle Santen vervult Hans Somer definitief de vacature die in juni 2018 ontstond na het afscheid van Karin Lieber. 

Zinzia waardeert de ervaring die Hans Somer heeft met zorginhoudelijke en bedrijfsinhoudelijke processen en grote bouwprojecten. Deze waardevolle inbreng en ervaring kan Zinzia op haar route de komende jaren verder versterken. Lees meer Ľ

 

 

 

 

Voorbereiding nieuwbouw De Lingehof

 

 

Voorbereiding nieuwbouw De Lingehof

 

De voorbereiding van de nieuwbouw op locatie De Lingehof is gestart. Het ontwerp bevindt zich in de afronding van het 'Definitief Ontwerp'. Het plan wordt nu getoetst op onderwerpen zoals, brandveiligheid, verlichting, daglicht. We maken daarbij gebruik van de ervaring en de adviseurs die ook betrokken zijn bij de nieuwbouw op Oranje Nassau's Oord.

Op dit moment vindt er een markttoets plaats om te bezien of het plan zoals we dat nu hebben ontwikkeld te betalen is. We streven naar een integrale aanpak met RijnWaalgroep. De afstemming heeft wat meer tijd gekost dan vewacht. We zijn enthousiast over de plannen die er liggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voortgang nieuwbouw Oranje Nassau's Oord

 

 

Afgelopen periode is er door de mannen en vrouwen op de bouwplaats veel werk verzet. Hoewel dat vanaf Ďbuiten de hekkení niet altijd even zichtbaar is. Zo zijn de diverse NUTS-leidingen (gas, water, stroom, etc.) omgelegd zodat er ruimte komt voor het nieuwe Boog-gebouw. Verder zijn nieuwe rioleringen en de warmteleidingen in het terrein gelegd. Het meeste is inmiddels weer toegedekt met een laag zand, waardoor de zandbulten zijn verdwenen en er weer overzicht komt over het bouwterrein.

Cirkelgebouw
Van het nieuwe cirkelgebouw is de fundering gereed en de begane grond vloer gestort. De komende periode gaan we de hoogte in; we plaatsen kolommen; we lijmen de liftkernen en een tweetal betonwanden worden opgezet. Na de kerstperiode worden de eerste vloeren aangevoerd.
 
Booggebouw
Bij het nieuwe booggebouw is het grond-werk gereed, het leidingwerk omgelegd, worden de warmteleidingen richting de woongroepen gebracht en komt de boorstelling op locatie.

Deze boorstelling zal vervolgens 317 zogenaamde boorpalen aanbrengen. Dit zijn funderingspalen die in de grond gevormd worden met beton. Hierdoor is er, ten opzichte van het bekendere heien, veel minder overlast. In totaal komt er ruim 3,5 kilometer aan funderingspaal onder het Booggebouw. In het nieuwe jaar starten we met de fundatie bovenop de palen.

 

Voortgang nieuwbouw Oranje Nassau's Oord

 

 

 

 

Beeld en muziek via Qwiek.up

 

 

Beeld en muziek via Qwiek.up

 

Sinds kort beschikken we bij De Lingehof over een Qwiek.up. Met een Qwiek.up kun je heel gemakkelijk beelden en muziek projecteren op een muur of op het plafond van de kamer van de bewoner. Daardoor is het goed te zien vanuit de stoel of vanuit het bed. Daarnaast hoeft de ruimte niet donker te zijn en geeft het wel een scherp beeld.

De Qwiek.up creŽert een audiovisuele beleving voor bewoners, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld. U kunt met een USB stick, fotoís en muziek projecteren van uw naaste. We hebben diverse modules gekocht zoals de jaargetijden, bewegen, dieren maar ook Kerst met Andrť Rieu. Klik op 'Lees meer" voor meer informatie over de Qwiek.up.


Lees meer Ľ

 

 

 

 

 

 

 

 

BasishygiŽne in de zorg

 

 

Een goede basishygiŽne is belangrijk voor de bescherming van onze kwetsbare bewoners. Juiste handhygiŽne en juiste persoonlijke hygiŽne is nodig om het overbrengen van infecties te voorkomen en daarmee ook het gebruik van antibiotica te beperken.

Eind vorig jaar heeft het Expertise Team Infectiepreventie en HygiŽne, de week van de HygiŽne georganiseerd. In deze week is op een laagdrempelige wijze aandacht besteed aan dit onderwerp. Zo konden medewerkers met behulp van de blauwe lamp checken of zij op de juiste manier hun handen desinfecteren, werden zij middels posters gewezen op hun persoonlijke hygiŽne en hebbben we het spel "Wie is de MOL" gespeeld.

Hierbij had een aantal medewerkers, de mollen, bewust niet de juiste maatregelen genomen. Iedereen ging op zoek en vele mollen werden gevonden. Een ludieke manier om met elkaar opnieuw bewust te worden van je persoonlijke hygiŽne. Het was een geslaagede week binnen heel Zinzia.

 

BasishygiŽne in de zorg

 

 

 

 

Volg en like ons ook op Facebook!

 

 

Volg en like ons ook op Facebook!

 

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? De nieuwste vacatures bekijken? Of zien wat voor leuke dingen onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers allemaal doen? Dat kan! Like en volg onze Facebookpagina. Lees meer Ľ

 

 

 

 

 

 

 

 

Zinzia Decoratie

 

 

Zinzia visual

 

 

 

 

Redactie:

 

Ingrid Mejan
communicatiemedewerker

 

Christina Bierma
communicatieadviseur

 

 

Inleveren kopij   communicatie@zinzia.nl

 

 

Zinzia Zorggroep internetadres

 

 

 

Zinzia Zorggroep op Facebook

 

Zinzia Zorggroep op Twitter

 

Zinzia Zorggroep op YouTube

 

Zinzia Zorggroep op LinkedIn

 

 

 

 

 

Afmelden | Printen