Hospicezorg

Liefdevolle stervensbegeleiding

Hospicezorg is zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Stervensbegeleiding waarbij rust en aandacht centraal staan. In een warme, huiselijke omgeving doen we alles om u te ondersteunen. Bijvoorbeeld de pijn wegnemen of verzachten. Er gewoon voor u zijn. U leeft en woont zo veel mogelijk op uw eigen manier. Met familie en vrienden om u heen. Daar sluiten wij met onze zorg bij aan.


Direct hospicezorg regelen?

Benieuwd naar onze hospices? Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende kennismaking of rondleiding. U kunt ons ook bellen: 085- 58 01 862 (Zorgbemiddeling Zinzia).


Onze hospicezorg

Voor hospicezorg kunt u bij Zinzia terecht in De Goudvlinder in Bemmel en bij De Zijdevlinder in Wageningen. Beiden zijn kleinschalige, sfeervolle locaties. U heeft een eigen kamer met veel privacy. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer. Omdat momenten met uw familie en vrienden juist nu zo waardevol zijn, is uw bezoek altijd welkom. En uw gasten kunnen ook altijd mee-eten en blijven slapen.

Voor wie is een hospice?

Een hospice is er voor mensen in hun laatste levensfase die specifieke zorg nodig hebben die in hun eigen omgeving niet beschikbaar is. Voor hospicezorg heeft u ‘palliatief terminale zorg’ nodig. Mensen met een levensverwachting van drie maanden of korter komen voor deze indicatie in aanmerking. De huisarts of een medewerker van het ziekenhuis regelt de indicatie voor u. In onze hospices wonen alleen volwassenen (vanaf 18 jaar).

Hoelang is de wachtlijst voor een hospice?

Hospicezorg wordt vaak op het laatste moment geregeld. Daarom is er voor meestal geen wachtlijst. Neem contact op met bureau Zorgbemiddeling van Zinzia (085 580 18 63) als u wilt weten of er op dit moment plek is.

Kosten hospice bij Zinzia

De kosten voor het hospice worden grotendeels of helemaal vergoed. Of u een eigen bijdrage moet betalen, hangt af van uw situatie en zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.