Ga naar de inhoud

Kortdurend verblijf

Kortdurend verblijf is gericht op herstel en terugkeer van kwetsbare ouderen naar de thuissituatie.

Door de toename van het aantal kwetsbare ouderen in de thuissituatie neemt ook de vraag naar kortdurend verblijf en herstelmogelijkheden toe. Zinzia Zorggroep biedt deze kortdurende verblijfsmogelijkheden al langere tijd aan op haar locaties Oranje Nassau’s Oord in Wageningen en De Lingehof in Bemmel.

Heeft u een operatie achter de rug en voelt u zich nog niet sterk genoeg om thuis te herstellen? Dan kan een kortdurend verblijf in een verpleeghuis een goede oplossing zijn. Kortdurend verblijf is gericht op herstel en terugkeer van kwetsbare ouderen naar de thuissituatie. De behoefte aan kortdurend verblijf kan door verschillende situaties ontstaan. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, wanneer een patiënt nog te kwetsbaar is om naar huis te gaan. Patiënten die geen indicatie hebben voor medisch-specialistische zorg in een ziekenhuis of specialistische GGZ-zorg, kunnen ook kiezen voor tijdelijk verblijf. Bij twijfel over de situatie of het aanvragen van een indicatie helpt het klantbureau u graag verder.

Zinzia biedt ook mogelijkheden voor tijdelijke opvang voor cliënten met een WLZ-indicatie die thuis zorg ontvangen.

Ambulant Geriatrisch Team
Voor ouderen die (tijdelijk) veel zorg nodig hebben is een kortdurend verblijf vaak niet de enige optie. Zinzia Zorggroep heeft daarom ook een Ambulant Geriatrisch Team dat u thuis ondersteunt. Daardoor kunt u ook met complexe ondersteuning in uw eigen omgeving blijven wonen. Zinzia adviseert u graag over de zorg die het beste past bij uw situatie.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van kortdurend verblijf binnen Zinzia of over het Ambulant Geriatrisch Team? Neem dan contact op met het klantbureau, door te bellen naar 088 311 42 00 of mail naar klantbureau@zinzia.nl