Ga naar de inhoud
Geplaatst op 1 september 2022

Betekenisvol vrijwilligerswerk bij hospice De Zijdevlinder

De Zijdevlinder is de naam van het nieuwe hospice in Wageningen. Het is een kleinschalig hospice met vooralsnog zes kamers. Het hospice wordt vanaf 4 oktober 2022 geopend. Zinzia is op zoek naar meerdere vrijwilligers voor mensen die in het nieuwe hospice verblijven.

Het hospice is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar in de laatste drie maanden van zijn of haar leven. Het wordt een zelfstandig hospice met bijbehorende eigen ingang. Het hospice is gehuisvest bij verpleeghuis Rumah Kita en maakt 24 uur per dag gebruik van de deskundige, specialistische zorg van Rumah Kita. Men hoeft voor opname in het hospice niet van Indische of Molukse afkomst te zijn. Het wordt een hospice voor mensen van alle culturele achtergronden.

Ervaring hospice De Goudvlinder

Rumah Kita en De Lingehof zijn beide verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep. Vorig jaar opende Zinzia een nieuw hospice bij De Lingehof in Bemmel. Dat hospice kreeg de naam: De Goudvlinder. De ervaring die Zinzia daar heeft opgedaan wordt nu ook ingezet bij De Zijdevlinder.

Is hospicezorg iets voor jou?

Vrijwilligers zijn voor hospice De Zijdevlinder onmisbaar. Met hun tijd, energie en aandacht spelen zij een belangrijke rol in de laatste levensfase van de mensen in het hospice. ‘Er zijn voor een ander’ met oprechte interesse is dankbaar en betekenisvol. Maar vrijwilligerswerk bij De Zijdevlinder is ook gewoon heel gezellig. Samen met onze gasten, hun naasten en onze vrijwilligers en medewerkers creëren we waardevolle momenten voor iedereen.

Heb je een warm hart en kun je goed luisteren? Kun je aanvoelen wat de ander nodig heeft én sta je sterk in je schoenen? Misschien is vrijwilligerswerk in ons hospice dan wel wat voor jou!

Begeleiding

Nieuwe vrijwilligers werken de eerste periode samen met onze ervaren vrijwilligers.  Zo kunnen zij zich op hun eigen tempo de werkzaamheden eigen maken en ervaring opdoen. Er zijn vaste aanspreekpunten voor vrijwilligers en we komen af en toe bij elkaar om ervaringen te delen. Door deze ondersteuning vind je snel een manier om, net als andere vrijwilligers, dit mooie werk met een gerust gevoel en met toewijding vorm te geven. 

Praktische informatie

Vrijwilligers in het hospice werken volgens een vast rooster één of meer dagdelen per week. Welk dagdeel hangt af van je mogelijkheden en je persoonlijke voorkeuren. Je werkt zelfstandig, maar altijd in aanwezigheid van een zorgprofessional die je begeleidt. Wij staan ook zeker open voor mensen die samen vrijwilligerswerk willen doen.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met de vrijwilligerscoördinator van De Zijdevlinder, Wilma Pol, 06-82 07 66 16 of wilma.pol@zinzia.nl.

Ander vrijwilligerswerk?

Spreekt het hospice je niet aan maar wil je wel graag vrijwilligerswerk doen voor bewoners op andere plekken in onze verpleeghuizen? Neem ook dan gerust contact op met Wilma, samen vinden jullie een fijne plek voor je, om je in te zetten voor onze bewoners.