Ga naar de inhoud
Geplaatst op 12 april 2022

Bewoner in gesprek met bewegingsagoog Thomas

Bewoner Nico van den Berg is benieuwd naar het werk en de hobby’s van bewegingsagoog Thomas van Erp

Wat heb je gedaan voordat je hier kwam werken als bewegingsagoog?

“Ik heb een tijdje gewerkt als masseur bij een sauna en als verzorger van een voetbalvereniging. Toen kwam ik de opleiding tot bewegingsagoog tegen. Dat paste goed bij mij. Ik vind het fijn om mensen te mogen helpen met in beweging komen.

Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij een fysiotherapeut met fitness en bij een ouderenzorg organisatie in Oss. Daar had ik tijdens mijn opleiding ook een bijbaan als gastheer. Zo heb ik ontdekt hoe dankbaar ik het vind om in de ouderenzorg te werken en besloten dat ik daar heel graag wilde blijven werken. Na mijn opleiding kon ik meteen bij Zinzia aan de slag en ik heb het er goed naar mijn zin.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben verzorger bij een voetbalclub. Drie keer per week help ik tijdens de training en de wedstrijd met de revalidatie van de voetballers. Verder tennis ik graag. Ik vind sport kijken ook erg leuk. Ik hou eigenlijk wel van alle sporten, maar formule 1 blijf ik toch wel het mooist vinden. Ik vind het ook leuk om met mijn vriendin een gezelschapsspel te spelen. Als ik nog wat tijd over heb, geniet ik ook van het gamen.”

Wat vind jij van Rumah Kita en de bewoners?

“Ik vind het hier erg leuk! Ik durf nu wel toe te geven dat ik het spannend vond toen ik te horen kreeg dat ik ging werken in een huis met veel Molukse en Indische mensen. Reden was dat ik dat daar niet bekend mee was, ik wist helaas nog niet veel van de cultuur. Maar ik vroeg me vooral af: zou ik er wel tussen passen en zouden ze mij, een blanda, accepteren? Maar die twijfels namen heel snel af toen ik hier binnenkwam. Het is een erg gezellig en levendig huis met aardige mensen die altijd wel in zijn voor een praatje of mee willen doen met een beweeggroep. Ik probeer ook een woordje Indisch/Maleis te leren. Ik voel me er goed thuis en een fijne sfeer is belangrijk voor mij.”