Ga naar de inhoud
Geplaatst op 19 mei 2022

Bewoner Nico in gesprek met Esther, coördinator vrijwilligerswerk

Onze bewoner Nico van de Berg interviewt regelmatig een medewerker van Rumah Kita. Dit keer gaat hij in gesprek met Esther Staal, coördinator vrijwilligerswerk. Hieronder lees je zijn interview: 

Hallo Esther, wat leuk dat ik je mag interviewen, waar woon je?  

“Ik woon in de mooie Hanzestad Doesburg.” 

Wanneer ben je begonnen bij Zinzia?  

“In september 2019 ben ik begonnen op Rumah Kita als coördinator vrijwilligerswerk. Ik ben verantwoordelijk voor het coördineren, organiseren en ontwikkelen van het vrijwilligerswerk en ik denk mee over het vrijwilligersbeleid binnen Zinzia.” 

Welk werk deed je voordat je coördinator vrijwilligerswerk was?   

“Hiervoor was ik Taalhuiscoördinator bij de Bibliotheek Veluwezoom in de gemeente Renkum en Rheden. Als taalhuiscoördinator was ik de spil tussen het signaleren van laaggeletterdheid en een aanbod creëren van passende taalscholing, met alles wat daarbij hoorde. Je bent laaggeletterd als je moeite hebt met lezen, schrijven, rekenen en beperkte digitale vaardigheden hebt. Helaas komt dit nog heel veel voor in Nederland.” 

Wat vind je van Rumah Kita?  

“Het is een prachtige locatie, waar liefdevol met haar bewoners wordt omgegaan. Ik ben heel erg blij dat ik op deze locatie van Zinzia Zorggroep mag werken.” 

Ik zie ieder jaar een groep mensen met de tuinstoelen en tafels aan de gang, wat voor groepen mensen zijn dat?  

“Ik probeer ieder jaar een groep mensen of een organisatie te vinden die wil helpen met het schoonmaken, schuren en beitsen van het tuinmeubilair. Dan kunnen de bewoners weer plaatsnemen op schoon en opgeknapt tuinmeubilair en genieten van het buiten zijn.” 

Dankjewel voor dit gesprek Esther.  

“Graag gedaan Nico!”