Ga naar de inhoud
Geplaatst op 17 december 2020

Bezoek tijdens Kerst

Dinsdagavond, 8 december 2020 hield het kabinet een persconferentie. Minister-president Rutte begon als volgt met een inleiding over de Kerstdagen:

Al een paar weken geleden zag je de eerste kerstbomen in huiskamers, zag je lichtjes in tuinen en kerstversieringen in het straatbeeld en nu, meteen na Sinterklaas, draaien de kerstboomverkopers overuren. Het laat zien hoe extra belangrijk Kerst dit jaar voor ons is. Het is een zwaar jaar voor heel veel mensen, een jaar van verlies en rouw en dat geldt zeker voor al die families die dit jaar iemand aan corona hebben verloren. Dat is natuurlijk ongelooflijk verdrietig en een extra reden waarom we met Kerst zo graag bij elkaar willen zijn. Het is niet voor niets een van de meest gestelde vragen van de laatste weken: wat kunnen we met de Kerst? Het antwoord is: helaas niet meer dan de laatste maanden.”

Bezoek Zinzia

Hoezeer we het eenieder hadden gegund om meer bezoek te mogen ontvangen, toch moeten en willen we ons aan de genoemde maatregelen houden. Voor Zinzia betekent het dat verwanten  ook tijdens de Kerstdagen welkom zijn met maximaal twee bezoekers per dag per bewoner. Kinderen onder de 13 jaar tellen hierbij ook als één persoon. Bezoek vindt plaats op de eigen kamer van de bewoner. Bij klachten blijft u uiteraard thuis. Mondneusmaskers zijn verplicht, daarbij blijft het belangrijk om altijd 1,5 meter afstand te houden. Er mag geen eten of drinken worden genuttigd, omdat het mondneusmasker continu gedragen dient te worden. Een knuffel is dan ook met de feestdagen helaas niet mogelijk.
We hopen dat veel bewoners op deze manier op bezoek kunnen rekenen. U bent van harte welkom!
De persconferentie van 14 december jl. heeft geen verandering gebracht m.b.t. de bezoekregeling met Kerst.

  • Uitzondering bezoek
    Helaas zijn er ook uitzonderingen. Dat betreft de afdelingen waar een cohort is. Bewoners en eerste contactpersonen worden altijd met een persoonlijk bericht geïnformeerd als dat van toepassing is. Deze persoonlijke berichten zijn altijd leidend! Wij verzoeken u nadrukkelijk om hier rekening mee te houden.

Gezelligheid

Natuurlijk zorgen we voor gezelligheid voor onze bewoners rond en tijdens de Kerstdagen. We zijn al druk bezig om alle versieringen aan te brengen. Veel lichtjes zullen schijnen in deze donkere weken. Ook zorgen we voor lekker eten en leuke activiteiten waar dat maar enigszins mogelijk is. Om contact met elkaar te houden hopen we dat u ook denkt aan beeldbellen of een telefoontje. En een kerstkaartje ontvangen doet het altijd goed. De medewerkers doen er alles aan om er samen met de bewoners gezellige feestdagen van te maken.

Wij wensen u allen goede feestdagen en een gezond 2021!