Ga naar de inhoud
Geplaatst op 6 april 2020

Burgemeester feliciteert 100-jarige heer Dekker

Vandaag heeft onze bewoner, de heer (Adriaan) Dekker de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt. Een verjaardag die gewoonlijk samen met familie en vrienden wordt gevierd. Ook als mensen bij ons wonen. Vanwege de maatregelen m.b.t. het coronavirus konden we voor meneer Dekker binnenshuis zijn verjaardag niet vieren. Daarom hebben we gekeken wat er wel mogelijk was.

Wens kwam uit

Als een koning stond meneer Dekker met zijn zorgteam op het balkon van Oranje Nassau’s Oord, terwijl de burgemeester, mevrouw Schaap hem persoonlijk vanuit de tuin feliciteerde. Een bezoek van de burgemeester van de gemeente Renkum, was de grootste wens van meneer Dekker. Op deze manier konden we dat toch realiseren. Na de woorden van mevrouw Schaaf reageerde meneer Dekker kort en krachtig met “Ik wil u graag omhelzen!” En hij spreidde zijn armen naar haar uit! Dit was wederzijds. Mevrouw Schaap liet alvast weten dat ze hem graag wil bezoeken, zodra dat weer mogelijk is.

Spandoeken

Het zorgteam heeft de versiering op het balkon geregeld en meneer Dekker kreeg een mooie button met “100” erop. Enkele familieleden en naasten kwamen ook naar de tuin van Oranje Nassau’s Oord. Er was gelukkig voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden, zodanig dat iedereen de jarige goed kon zien. De bezoekers hadden spandoeken gemaakt en de kinderen van de basisschool een slinger met tekeningen en andere creaties. Dit omdat de heer Dekker altijd prachtige verhalen kwam voorlezen op school.

Al met al was het toch een heel bijzonder moment voor de heer Dekker. Hij zwaaide en lachte iedereen toe. Het was goed te zien dat hij, ondanks de bijzondere periode waarin we zitten, heeft genoten van zijn verjaardag. Een verjaardag om nooit te vergeten!

Binnen was er natuurlijk gebak voor de medebewoners en het zorgteam en meneer Dekker mocht kiezen wat hij vandaag wil eten. Dat kwam er vol overtuiging uit: “Boerenkool”.