Ga naar de inhoud
Geplaatst op 19 januari 2021

Coronavaccinaties van start

Uitnodiging medewerkers

Zinzia heeft haar medewerkers uitgenodigd om een afspraak te maken voor de corona vaccinatie. Sinds 7 januari kunnen zij een afspraak maken met de GGD. Direct nadat de medewerkers van de ziekenhuizen op de spoedeisende hulp, ic en corona-afdelingen de vaccinatie hebben gekregen, zijn de medewerkers van de verpleeghuizen aan de beurt. De eerste medewerkers hebben zich inmiddels laten vaccineren. Iedereen die dat wil zal de prik de komende weken halen.

Collega Andrea Brinks: “Ik hoop dat we snel gevaccineerd kunnen worden om dit verraderlijke virus de kop in te drukken. “

Bewoners en eerste contactpersonen geïnformeerd

Afgelopen week hebben we bewoners en hun eerste contactpersonen schriftelijk geïnformeerd over de mogelijkheid dat bewoners zich kunnen laten vaccineren. We hebben laten weten dat de arts in de week van 18 januari persoonlijk met bewoners in gesprek gaat of dat de eerste contactpersoon wordt gebeld, als de situatie daarom vraagt. Uitgangspunt is dat zij weloverwogen kunnen besluiten of ze wel of niet toestemming geven. Bewoners en hun verwanten zijn uitgebreid geïnformeerd over de vaccinaties. Veel informatie is ook te vinden op www. coronavaccinatie.nl

Bewoners worden 28 januari gevaccineerd

Afgelopen week is er had gewerkt de vaccins te kunnen bestellen. Inmiddels is de bestelling gelukt  en kunnen we laten weten dat alle bewoners, die toestemming hebben gegeven, op donderdag 28 januari de prik krijgen. De vaccins worden op de afdeling van de bewoners gegeven door goed opgeleide medewerkers van Zinzia. Bewoners hoeven daardoor niet te reizen. Precies drie weken later krijgen de bewoners de tweede prik op hun afdeling.  

Collega Linda Schoeman: “Ik hoop dat we straks allemaal weer enigszins richting normaal kunnen met een ieder die je lief is.”