Ga naar de inhoud
Geplaatst op 8 augustus 2022

Dagverzorging Rumah Maluku beëindigd

Verpleeghuis Rumah Kita van Zinzia Zorggroep huurde tot voor kort een ruimte in Rumah Maluku, een seniorencomplex in Barneveld, om daar Dagverzorging aan te bieden. Sinds afgelopen maand biedt Zinzia geen Dagverzorging meer in Barneveld.

Ontwikkeling Dagopvang naar Dagbehandeling

Zinzia heeft recent de ontwikkeling doorgemaakt van Dagopvang naar Dagbehandeling. Voor Dagbehandeling is meer specialistische kennis nodig. Deze kennis is in huis bij twee locaties waar Zinzia ondertussen Dagbehandeling biedt, te weten Het Reeënbosch bij verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord in Wageningen en De Appelbloesem bij verpleeghuis De Lingehof in Bemmel. Aangezien de Dagverzorging in Rumah Maluku niet in een van de verpleeghuizen van Zinzia is gevestigd, en daarmee de noodzakelijke specialistische kennis niet aanwezig is, kon hier de ontwikkeling naar Dagbehandeling niet plaatsvinden. Daarom heeft Zinzia deze dienst beëindigd.

Afscheid bezoekers en vrijwilligers

De betrokkenen bij de Dagverzorging in Rumah Maluku zijn geïnformeerd over de wijzigingen en inmiddels hebben de bezoekers, vrijwilligers en medewerkers afscheid van elkaar genomen. Er was koffie en thee met een lekkere traktatie. De vrijwilligerscoördinator bracht een bloemetje voor de vrijwilligers en familieleden kwamen de vrijwilligers verrassen met cadeautjes. Nippy Noya en Onggo Titaley zorgden voor mooie muziek. Er werd zelfs gezongen en gedanst. Het was een mooie, gezellige dag met een lach en een traan.