Ga naar de inhoud
Geplaatst op 24 december 2021

De Lingehof coronavrij

Wij zijn blij te kunnen melden dat ons verpleeghuis De Lingehof weer coronavrij is. We zijn enorm dankbaar en trots op alle medewerkers en vrijwilligers die de afgelopen periode alle zeilen hebben bijgezet om dit resultaat te bereiken. Gisteren is de isolatieverpleging van de laatste twee bewoners opgeheven. Vandaag schreef de Gelderlander daar als volgt over:

Verpleeghuis De Lingehof in Bemmel weer coronavrij.

Isolatieverpleging laatste bewoners opgeheven

BEMMEL – Verpleeghuis De Lingehof in Bemmel is weer vrij van corona. Enkele weken geleden werd het getroffen door een uitbraak die aan 11 van de 160 bewoners het leven heeft gekost. Tientallen bewoners en personeelsleden werden positief getest. Donderdag is de isolatieverpleging van de laatste twee bewoners opgeheven. 

Dat betekent dat het verpleeghuis de uitbraak heeft bedwongen. ,,Dat is uiteindelijk fantastisch nieuws. Ook al zitten er nog medewerkers ziek thuis, de rust keert langzamerhand terug in De Lingehof”, zegt communicatieadviseur Thea Wassink van Zinzia Zorggroep, waartoe De Lingehof behoort. 

Hart onder de riem

Burgemeester Nelly Kalfs van de gemeente Lingewaard bracht woensdag een bezoek aan De Lingehof om de bewoners en personeelsleden een hart onder de riem te steken. Ze complimenteerde de personeelsleden in een handgeschreven brief met de goede zorg die ook tijdens de uitbraak gewoon werd geleverd. Kalfs hielp mee bij het serveren van de maaltijden en liet op elke afdeling doosjes Merci-chocolade achter. ,,Dat werd door ons natuurlijk zeer gewaardeerd”, aldus Wassink. 

Vrijwel alle afdelingen van De Lingehof hebben te maken gehad met corona. Uiteindelijk werd het virus ook aangetroffen bij bewoners van de somatische afdeling. Die is lange tijd gevrijwaard gebleven van de coronauitbraak. 

Niet meer in beschermende kleding, wel mondkapje

Het zwaarst getroffen was de afdeling psychogeriatrie. Een groot deel van de bewoners raakte geïnfecteerd. ,,Maar ook deze afdeling is gelukkig weer coronavrij verklaard. De personeelsleden hoeven niet meer in de beschermende kleding te lopen. Wel moeten ze een mondkapje blijven dragen. Dat geldt overigens voor alle huizen.”

De afgelopen weken hebben familieleden van bewoners het zorgpersoneel ondersteund. Dat gebeurde op alle locaties van Zinzia Zorggroep in Bemmel, Renkum en Wageningen. Volgens Wassink hebben de medewerkers daar veel baat bij gehad. Zij konden zich met de zorg bezighouden. De familieleden ruimden kasten in, maakten de bedden op en hielpen bij het rondbrengen van maaltijden. ,,We gaan daarmee door tot 2 januari. Wij hebben de termijn verlengd omdat we nog steeds met zieke personeelsleden te maken hebben.” 

Vier bezoekers per dag

Ook blijven er beperkingen ten aanzien van het bezoek. Daarmee volgt Zinzia Zorggroep de richtlijn van het RIVM. ,,Tijdens de feestdagen zijn vier bezoekers toegestaan. Omdat wij niet genoeg ruimte op kamers hebben om anderhalve meter afstand te houden, staan wij per dag twee keer twee bezoekers toe. Buiten de feestdagen telkens een persoon, tenzij omstandigheden om maatwerk vragen. Bijvoorbeeld als iemand even heel slecht is. Dat deden wij de laatste weken toch al.”

Klik hier om het online artikel in de Gelderlander te lezen.