Ga naar de inhoud
Geplaatst op 8 juni 2021

“De natuur in en een kop koffie op het terras”

Mevrouw Vedder (72) woont sinds november 2020 bij Oranje Nassau’s Oord. Toen ze nog in Heelsum woonde reed ze al regelmatig met haar scootmobiel over het landgoed rond ons verpleeghuis. Het kostte haar dan ook niet veel moeite om te kiezen waar ze wilde wonen, toen het thuis niet meer ging.

Vrienden weer spontaan op bezoek

We vroegen mevrouw Vedder hoe zij de versoepelingen ervaart en het feit dat onze terrassen en restaurants weer open zijn. “Ik keek er naar uit dat naast mijn kleine familie, ook mijn vrienden weer spontaan op bezoek kunnen komen. Mijn ‘kleinkind’ gaat in Wageningen naar school en fiets dan langs Oranje Nassau’s Oord. Hij vertelde dat hij binnenkort even een ijsje bij me komt eten. Wel even bellen, liet ik hem weten. Ik kan er inmiddels namelijk ook zelf weer op uit.”

“Ik heb sinds kort een elektrische rolstoel en het is heerlijk om daarmee het bos in te gaan, een boek te lezen en na afloop hier bij Brasserie Emma op het terras een kop koffie te drinken. Daar kan ik echt van genieten. Vandaag zag ik dat de schapen in het Beekdal werden geschoren en vorige week werden hun hoeven gekapt. Ik rijd daar dan gewoon zelf even naar toe. Ook rijd ik zo naar het centrum van Renkum. Alleen de drempel bij AH is nog wat hoog. Daar doe ik binnenkort nog even een oefening met de ergotherapeut. Er op uit en eindigen op een terras, daar kon ik ook altijd zo van genieten toen ik nog thuis woonde en dat was ook een van de redenen dat ik voor Oranje Nassau’s Oord heb gekozen.”

Mevrouw Vedder is een echt natuurmens. “Ik houd van de rust maar ben tegelijkertijd ook een mensenmens. Dat ik beide hier bij Oranje Nassau’s Oord aantreft, dat vind ik echt fijn.“

————————-

Weer een Warm Welkom bij Zinzia

Nu de landelijke coronamaatregelen versoepelen, hebben wij onze deuren weer geopend en kunnen we iedereen een warm welkom geven. Bij Oranje Nassau’s Oord en Rumah Kita kunnen gasten weer bestellen van de menukaart en zowel in ons restaurant als op het terras plaatsnemen. De bewoners en verwanten van deze locaties zijn inmiddels geïnformeerd.

Op De Lingehof is vanwege de verbouwing momenteel geen horecavoorziening. Wel kan de receptie de gasten van een drankje en iets lekkers voorzien.

De bewoners van De Rijnhof hebben in de omgeving weer meer mogelijkheden om alleen of met bezoek naar de horecagelegenheden te gaan.

Maatregelen
Uiteraard hebben we nog te maken met een aantal maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand en de gezondheidscheck vragen. Onze collega’s van Hospitality hebben alles goed voorbereid.