Ga naar de inhoud
Geplaatst op 25 augustus 2022

De Zijdevlinder

Naam nieuwe hospice bij Rumah Kita

Bij verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen is de interne verbouwing gestart voor een nieuw hospice. Het hospice is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar in de laatste drie maanden van zijn of haar leven. Het wordt een zelfstandig hospice met bijbehorende eigen ingang én een eigen naam. Rumah Kita en De Lingehof zijn beide verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep. Vorig jaar opende Zinzia een nieuw hospice bij De Lingehof. Dat hospice kreeg de naam “De Goudvlinder”.

Waarom een vlindernaam?

Voor de herkenbaarheid van de hospices bij Zinzia hadden we het idee om bij alle hospices de vlinder als symbool te gebruiken. Een vlinder heeft een mooie associatie met de laatste levensfase van de mensen die in het hospice verblijven.

Men hoeft voor opname in het hospice niet van Indische of Molukse afkomst te zijn. Het wordt een hospice voor mensen van alle culturele achtergronden. Wel gaven we er de voorkeur aan een naam te kiezen die binding heeft met de Indische en Molukse omgeving van Rumah Kita. Het hospice komt namelijk in het gebouw van Rumah Kita. Vandaar dat is gekozen voor vlindernamen die voorkomen in Azië. Uiteindelijk konden we drie vlindernamen vinden die voldoen aan de richtlijnen voor een nieuwe naam: Atlasvlinder, Monarchvlinder en Zijdevlinder. We besloten een poll in te stellen onder alle medewerkers van Zinzia en de leden van de cliëntenraad.

De Zijdevlinder

Het was overduidelijk dat de naam De Zijdevlinder het meest geschikt werd gevonden. Met 232 stemmen voor De Zijdevlinder, 31 stemmen voor de Atlasvlinder en 34 stemmen voor de Monarchvlinder, was de keus snel gemaakt. De nieuwe naam zal binnenkort duidelijk zichtbaar zijn bij de eigen ingang van De Zijdevlinder.

KLIK HIER voor eerdere berichtgeving over het nieuwe hospice.