Ga naar de inhoud
Geplaatst op 26 november 2020

Doen wat ertoe doet, in coronatijd

Wat is het bijzonder als verhalen je écht weten te raken. Onze Hospitality medewerkers zorgen voor gastvrijheidsbeleving op onze Zinzia-locaties: De Lingehof, Oranje Nassau’s Oord en Rumah Kita. Waar het team normaal gesproken met enorm veel toewijding de deur openzet voor bewoners, hun bezoek en externen, ging de deur in maart op slot. Volledig op slot!

Het moest anders

Iedereen had echt tijd nodig om hieraan te wennen. Wat we deden en waar we blij van werden, konden we niet meer doen. Het moest anders. En dat gebeurde! Ook al waren de deuren dicht, familieleden kwamen wel om de was op te halen of om iets af te geven voor hun naaste. En zo was er tijd voor een praatje met familieleden al dan niet via de telefoon, tijd voor een lach en altijd een luisterend oor. Toen de diensten in het rooster kwamen te vervallen, kwam het team met het idee om te kijken waar ze van toegevoegde waarde konden zijn.

Schouders eronder

Van een vaste basis op een vaste werkplek gingen veel collega’s andere werkzaamheden uitvoeren. Ook op andere afdelingen. Bianca van Brandenburg is coördinator gastvrijheid, zij zegt hierover “In die periode heb ik veel contact gehad met mijn team. Ik was echt onder de indruk van de positiviteit, de flexibiliteit en de creativiteit van iedereen. Samen hebben zij hun schouders eronder gezet en zijn ze gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden om iets te kunnen betekenen voor onze bewoners en anderen.”

Indrukwekkend

Bianca vervolgd “Ik hoorde zoveel mooie en indrukwekkende verhalen, dat ik gevraagd heb of ze deze wilden delen. Een aantal ervaringen staan in deze bundel. Geniet van de verhalen, de verwondering, de geluksmomenten en het respect dat is ontstaan voor onze collega’s in de zorg.”

KLIK HIER om de bundel met ervaringsverhalen in coronatijd, te openen.

Veel leesplezier gewenst!