Ga naar de inhoud
Geplaatst op 18 december 2020

Droomwens in vervulling!

Deze week ging de droomwens van mevrouw Jansen (90) in vervulling. Mevrouw Jansen, of hoe ze liever wordt genoemd “Oma An”, woont nog maar kort bij ons verpleeghuis De Lingehof. En dat is wel even wennen als je bijna 90 jaar zelfstandig hebt gewoond. Ze zegt daarover “Ik vind het lastig dat ik mijn vrijheid kwijt ben en afhankelijk ben van andere mensen. De medewerkers zijn aardig, daar gaat het niet om maar het liefste ga je naar huis.” Dochters Yvon en Astrid merkten ook dat het best even wennen was voor moeder. Zeker omdat ze midden in de coronatijd naar De Lingehof kwam. “Tijd voor iets leuks” dachten de dames en ze stuurden een wens in naar Omroep Gelderland. Voor het programma “Kerst vier je samen”.

En dan nu de wens…

Deze week was het zover. Nietsvermoedend kwam Oma An met haar dochter aan bij de cameramensen van Omroep Gelderland die inmiddels bij De Lingehof waren gearriveerd. Ze vertelden dat ze iets leuks voor mevrouw in petto hadden maar voordat het zover was, waren zij benieuwd naar de wens van Oma An. Zij dacht dat ze wel naar Australië zou kunnen gaan, daar heeft ze jaren gewoond. Robert ten Brink was echter niet in de buurt, dat ging het niet worden. Maar wat wel…..?

De jassen gingen aan, Oma An ging mee naar buiten en kon haar ogen niet geloven. Een prachtige Lamborghini kwam voorrijden. Ze reageerde direct met “Jaa…, dat is mijn wens. Leuk sportief, kom we gaan! Mag ik hem houden?” Oma An vond het geweldig, stapte in en ging op volle toeren op pad met de chauffeur.

Uitzending op 19 december

Bent u benieuwd hoe Oma An de rondrit heeft ervaren? Kijk dan vooral naar “Kerst vier je samen” van Omroep Gelderland op zaterdag 19 december vanaf 17.20 uur (elk uur herhaling).

Mocht u het dan toch nog missen, kijk het dan HIER terug.
Zie je liever de verkorte versie van oma An, klik dan HIER.