Ga naar de inhoud
Geplaatst op 27 december 2023

Een echt familiestukje

“Mos, mos, mos…we hebben genoeg mos.” Constance van Barneveld, medewerker Welzijn, brengt een aantal vellen mos naar Joke en haar zus Stina. Elke dinsdag komen er een aantal bewoners van Oranje Nassau’s Oord samen om creatief bezig te zijn. Vandaag maken ze een mooi kerststukje.

Stina woont 6,5 jaar bij Oranje Nassau’s Oord. Haar zus Joke komt elke woensdag op bezoek. “En als er wat te doen is zoals nu kom ik ook”, zegt Joke. Ondertussen werkt Joke ijverig door aan de kerststukjes. Haar zus aanschouwt het geheel vanuit haar stoel. Vrijwilliger Ati brengt een kerststerretje gemaakt van kokosnoot. “Dat is leuk”, mompelt Stina. “Zullen we die doen Stina?”, vraagt Joke en ze steekt het sterretje tussen het groen. Het steekschuim is allang niet meer zichtbaar. Verschillende kleuren en geuren takjes zijn er in gestoken. Het groen is voor een groot deel verzameld door familie van bewoners. “Onder andere door de man van Stina, die heeft de blauwspar gebracht. Hele zakken vol! En haar dochter bracht gisteren ook nog een hele zak met groen”, vertelt Constance.

En zo is het kerststukje ineens een echt familiestukje geworden. En het andere kerststukje gemaakt door de zussen? Die is voor een andere bewoner. “Niet iedereen van de creatieve groep kon er vandaag bij zijn, er waren een aantal zieken. Daar maken we ook een kerststukje voor”, zegt Constance.

Als dit niet de kerstgedachte is…