Ga naar de inhoud
Geplaatst op 24 januari 2022

Eerste vrijwilliger Rode Kruis gestart bij Zinzia!

Vorig jaar sprongen vrijwilligers van het Rode Kruis bij in de zorg bij Zinzia. Daar is een mooie samenwerking uit ontstaan, met als doel het opleiden van vrijwilligers van het Rode Kruis.

Waarom leiden we vrijwilligers van het Rode Kruis op?

Door de vrijwilligers van het Rode Kruis op te leiden, kunnen zij wanneer nodig snel bijspringen in de zorg. Niet om medewerkers te vervangen of volledige diensten op te vullen, maar wel om mee te draaien als helpende handen. Omdat de vrijwilligers dankzij de opleiding die ze ontvangen al kennis hebben van bijvoorbeeld de ADL-zorg, kunnen ze een vliegende start maken. Een mooie ontwikkeling!

Hoe worden de vrijwilligers opgeleid?

De vrijwilligers volgen eerst een uitgebreide e-learning via het Rode Kruis. Hierna volgt het praktijkdeel: ze lopen 6 keer 4 uur mee op een afdeling bij Zinzia. Op deze manier krijgen ze een goed beeld van wat er van ze wordt verwacht. Op dit moment zijn er 6 vrijwilligers bezig met de e-learning, en nog eens 4 vrijwilligers hebben de e-learning al afgerond. Deze 4 kunnen dus mee gaan lopen in de praktijk bij Zinzia. Het Rode Kruis blijft daarnaast doorzoeken naar meer vrijwilligers.

Eerste vrijwilliger gestart

Inmiddels is de eerste vrijwilliger van het Rode Kruis, Alinda, al gestart met meelopen op enkele woningen bij Oranje Nassau’s Oord. Alinda vertelt: “Ik werd goed opgevangen op de woningen. Een leuke afdeling en zeker enthousiaste medewerkers! Het was voor beide kanten even aftasten maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed komt. Ik heb geholpen met hand- en spandiensten en had de tijd om babbeltjes te maken met de bewoners. De tijd vloog voorbij en ik werd door de bewoners heel positief bedankt. Dus al met al een positieve start!”

Op de foto: Hans Somer en Joke van Lonkhuijzen, directeur Nationale Hulp & Verenigingsmanagement van het Rode Kruis, tijdens het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst.