Ga naar de inhoud
Geplaatst op 5 december 2023

En ze zeiden JA!

“En wat is daarop uw antwoord?” Volmondig zegt het bruidspaar JA op deze vraag. En daarmee gaan Nino, medewerker Welzijn, en zijn Nena als getrouwd stel door het leven. Nou ja, voor eventjes dan. Vrijdag 24 november trouwden Nino en Neno voor het ‘net’ echt in het Warm Welkom bij Oranje Nassau’s Oord. Voorafgaand aan het huwelijk was er een bruidsmodeshow.

Astrid Erkens en Tine van den Bosch, beide medewerker Welzijn bij Oranje Nassau’s Oord, zijn maanden druk geweest met de voorbereidingen van dit trouwevent. Ze riepen zelfs mensen op om trouwfoto’s, bruidskleding en ander aanverwante spullen aan te leveren. “Het is gewoon een prachtig thema waar bewoners vele herinneringen aan kunnen ophalen”, zegt Astrid.

Jan Boer, bewoner van Prinsenbosch, was er vrijdag bij en schreef er het volgende over: “Het was een groot feest. De bruidegom in een fraai pak en de bruid in een heel mooi wit bruidstenue. Ook liepen er heel fraaie bruidsmeisjes rond. Door een mooi uitgedoste dominee werd het stel in de echt met elkaar verbonden. Er was ook echte muziek. De zaal was ook mooi versierd; alles uitgedost met bloemen en feestelijkheden. De dominee hield een echte bruidsrede. Alles, maar dan ook alles, was net echt.”

Geestelijk verzorger Gerard van Ommeren verbond het stel in de ‘net’ echt. Twee bewoners traden op als getuigen. De aanwezige gasten droegen een corsage en de bruid had een prachtig bruidsboeket geschonken door d’Oude Bloemensmidse uit Heelsum. Natuurlijk werd er ook een bruidstaart aangesneden, gemaakt door cliënten van dagbehandeling Het Reeënbosch. En de huwelijksreis? De reis was een enkeltje naar huis…