Ga naar de inhoud
Geplaatst op 29 april 2019

Expositie “De klankkleur van het leven” De Lingehof

Met de bijzondere expositie ‘De klankkleur van het leven’, brengen we de kracht van muziek in beeld. Muziek raakt ons, het irriteert ons, het zet ons in beweging en het laat ons meezingen. Met de juiste muziek kun je even alles vergeten of alles weer even herinneren: het is de klankkleur van ons leven.

Bijzondere muziekherinneringen

Deze bijzondere eigenschappen van muziek zijn van donderdag 18 april tot woensdag 15 mei in beeld en geluid te aanschouwen in de gang op weg naar het Grand Café in de Lingehof van Zinzia Zorggroep tijdens de expositie ‘De klankkleur van ons leven’. In deze expositie worden zeven bewoners van Zinzia Zorggroep en hun persoonlijke muziekherinnering uitgelicht. Met bijzondere en persoonlijke verhalen wordt een kijkje in iemands leven gegeven en daarbij de aandacht gevestigd op het belang van muziek als onderdeel van het dagelijks leven.

Welkom!

Wilt u een kijkje komen nemen? Dat kan! Loop dan gerust een keer binnen tussen 18 april en 15 mei 2019, de expositie is alle dagen vrij de bezichtigen op onze locatie De Lingehof, Gouden Appel 122 in Bemmel.

Persoonlijk verhaal van Jan Kuster (74 jaar) – De Lingehof
De Migra’s – Het stadje Küfstein

“Ik ben buschauffeur van beroep geweest, dit heb ik ruim 25 jaar gedaan. Het liefste ging ik voor mijn werk naar Zuid-Duitsland, maar ik kwam op een hele hoop plekken voor mijn werk. Zo heb ik veel reizen naar Oostenrijk gemaakt en dan draaide ik dit liedje in mijn bus als voorbereiding op de stad waar we naar toe gingen. Ik ging ook graag als het kon met de uitstapjes mee. Dan gingen we picknicken met harde broodjes, worst, thee en koffie. Er waren ook mensen die geen Duits verstonden dus dan kon ik voor hen vertalen. Een leuke herinnering was die keer dat twee dames de berg niet op durfden, toen heb ik ze letterlijk de berg opgeduwd. Ik had het niet willen missen allemaal!”

Zie ook het artikel in huis-aan-huis-blad Lingewaard Actueel (De Betuwe) met een interview met Jan Kuster: “Ik voelde me even een ster van de avond”

We schreven eerder over “De klankkleur van het leven”, zie daarvoor de muziekherinneringen van: