Ga naar de inhoud
Geplaatst op 28 maart 2019

Expositie “De klankkleur van het leven” De Rijnhof

De expositie ‘De klankkleur van het leven’ is vanaf nu te zien bij ons verpleeghuis De Rijnhof. Met deze bijzondere expositie, brengen we de kracht van muziek in beeld. Muziek raakt ons, het irriteert ons, het zet ons in beweging en het laat ons meezingen. Met de juiste muziek kun je even alles vergeten of alles weer even herinneren: het is de klankkleur van ons leven.

Bijzondere muziekherinneringen
Deze bijzondere eigenschappen van muziek zijn van donderdag 21 maart tot woensdag 17 april in beeld en geluid te aanschouwen in de welkomsthal van de Rijnhof tijdens de expositie ‘De klankkleur van ons leven’. In deze expositie worden zeven bewoners van Zinzia en hun persoonlijke muziekherinnering uitgelicht. Met bijzondere en persoonlijke verhalen wordt een kijkje in iemands leven gegeven en daarbij de aandacht gevestigd op het belang van muziek als onderdeel van het dagelijks leven.

Persoonlijk verhaal van Ineke Jager- van Koldenhoven (63 jaar)
Lee Towers – You’ll never walk alone

Ik ben al fan van Lee Towers sinds 1976, toen ik nog in Nijmegen woonde had ik alles van hem: LP’s, cd’s, dvd’s, plakboeken, foto’s en handtekeningen. Toch was ik niet meteen groot fan van hem, ik had hem wel een paar keer op tv gezien en vond het wel een leuke vent maar verder hield het op. Totdat we in, ik geloof, 1981 een feestje hadden van de KPN om 100 jaar telefonie te vieren. Mijn man werkte bij de PTT, dat heette toen nog zo, en we hadden een feestavond. Toen trad aan het einde van de avond Lee Towers op. Ik zei tegen mijn man: ‘Ik ga lekker vooraan staan, ik wil hem wel eens goed bewonderen!’ Ik was wel benieuwd naar zijn optreden. Het optreden begon en Lee Towers komt de bühne op, mooi gekleed en met een cape om. Hij loopt naar mij toe en vraagt aan mij ‘wil jij mijn cape vasthouden?’ Ik dacht, als hij mij die geeft dan krijg je hem niet meer terug! Ik was meteen verkocht. Het optreden begon, hij zong zijn liedjes en iedereen zong uit volle borst mee. En toen kwam hij bij het laatste liedje, dat was ‘You’ll never walk alone’. Ik dacht ‘hee! Dat is het liedje wat ik zo mooi vind’. Ik zei aan het einde van de avond tegen mijn man: ‘Ik vind Lee Towers toch wel een mooie man, hij kan ook wel héél mooi zingen!’ De volgende dag ben ik gelijk naar de platenwinkel gegaan en heb ik mijn eerste LP van hem gekocht. Met het nummer You’ll never walk alone is het allemaal een beetje begonnen. De man met de cape, ik vind het een moordvent! Lee Tower – You’ll never walk alone  

Welkom!
Wilt u een kijkje komen nemen? Dat kan! Loop dan gerust een keer binnen tussen 21 maart en 17 april 2019, de expositie is alle dagen vrij de bezichtigen op onze locatie De Rijnhof, Dorpsstraat 50 in Renkum.


Eerdere publicatie Nico van den Berg:
In februari/maart 2019 werd de expositie georganiseerd bij Rumah Kita. Daarbij hebben we op de website aandacht besteed aan het Persoonlijke verhaal van Nico van den Berg (72). Klik hier voor het verhaal van Nico en de muziek waarvan  houdt: John Denver – Take Me Home, Country Roads