Ga naar de inhoud
Geplaatst op 2 maart 2020

Expositie Oranje Nassau’s Oord

U bent welkom tijdens de expositie van de groep “Schildervrienden” aan de ‘Oranjestraat’ bij Oranje Nassau’s Oord! De expositie is te zien van dinsdag 11 februari en eindigt op zaterdag 11 april 2020.

Schildervrienden

De groep “Schildervrienden” wordt gevormd door een drietal enthousiaste kunstenaars, die regelmatig samen schilderen en af en toe gezamenlijk hun werk exposeren.

Rob Jansen

Rob Jansen (1952) tekent en schildert al vanaf zijn vroege jeugd. Tijdens de middelbare schooltijd illustreerde hij vele schoolkranten en krantjes. In 1980 studeerde hij in Frankrijk; om aan de kost te komen verkocht hij pentekeningen met als onderwerp gevels van oude gebouwen. Vanaf de jaren negentig is hij vast illustrator van tijdschrift CitroExpert. Sinds 2015 is het schilderen met acrylverf op groot formaat (60 x 80 cm) favoriet. Langzamerhand heeft hij een eigen stijl van schilderen ontwikkeld.

Willy van der Linde

Ook Willy van der Linde was van jongs af aan al graag met tekenen en schilderen bezig. Later, toen de drukte rondom werk en gezin wat minder werd, is zij zich intensiever met deze hobby gaan bezighouden. Dat betekende voor haar o.a. het volgen van cursussen kunstgeschiedenis, schilderen met aquarel- en acrylverf en portrettekenen. Momenteel werkt zij vooral met acrylverf. De onderwerpen voor haar schilderijen zijn voornamelijk portretten, bloemen en landschappen.

Margreet van Eck

Margreet van Eck is in 2000 begonnen met beeldhouwen in steen. Voor haar een echte “buiten”activiteit. Gedurende de winter vervangt zij het beeldhouwen door het maken van objecten en schalen in papier-maché, vaak in kleine series gerelateerd aan een thema. Daarnaast schildert zij. Ze is begonnen met werken met aquarelverf. Tegenwoordig gebruikt ze voornamelijk acrylverf. Haar inspiratie vindt ze in vervallen gebouwen, mooie luchten en landschappen. Een gedeelte van haar werk is te zien op haar website www.margreetvaneck.exto.nl en gedurende de Jaarlijks terugkerende Kunstroute Renkum.

Iedereen is van harte welkom bij Zinzia, Kortenburg 4 in Wageningen. U komt in de ‘Oranjestraat’ via de hoofdingang van het Booggebouw (nieuwbouw). Vraagt u bij het ‘Warm Welkom’ bij de hoofdingang even waar de Oranjestraat zich bevindt.