Ga naar de inhoud
Geplaatst op 5 april 2019

Expositie Oranje Nassau’s Oord

In de maanden april en mei 2019 exposeert Klaske Brandsma de Vries in Oranje Nassau’s Oord, Kortenburg 4 in Wageningen. Haar expositie is te vinden in de ‘Oranjestraat’, van het gebouw. Belangstellenden zijn van harte welkom om de expositie te bezoeken. Klik hier voor een overzicht met toelichting op het werk van Klaske.
Klaske stelt zich hierbij aan u voor…:

“Ik woon sinds 1968 in de gemeente Renkum. Eerst in Wolfheze en sinds 1971 in Renkum. Maar ik ben geboren en opgegroeid in Sneek. Mijn vader was reclameschilder en had een schildersbedrijf. Hij was een meester-schilder letterzetten en hij maakte veel reclames op grote vrachtwagens. Hij is vrij jong overleden maar heeft mij wel de liefde voor tekenen en schilderen bijgebracht. Ik heb vroeger uren gebladerd in “Openbaar Kunstbezit” en in boeken over bekende schilders. Sinds een tiental jaren ben ik zelf begonnen met schilderen en heb me ‘werkendeweg’ ontwikkeld in eigen schilderingen en ontwerpen.

Mijn inspiratie vind ik tijdens diverse museumbezoeken en kunstroutes. Het werk van Leo Gestel, Jan Sluijters, Marlene Dumas en Matisse waardeer ik zeer. Vooral een bezoek aan het Singer Museum in Laren en het Gemeente Museum in Den Haag staan geregeld op het programma. Ik volg nu en in het verleden lessen bij diverse kunstenaars in de omgeving; ook medecursisten geven mij inspiratie.  

Als ik schilder begin ik meestal vrij direct en werk dat gaandeweg uit tot een kunstwerk; hierbij gebruik ik diverse materialen, zoals pastel, acryl, teer, zand, collages, textiel zowel op doek als op papier. Al improviserend laat ik het gebeuren en op deze manier ontstaat mijn werk.

In het voorjaar 2016 heb ik voor het eerst geëxposeerd in buurtcentrum De Boerderij in Renkum. Ik kreeg hier veel positieve reacties. Ook presenteerde ik hier mijn website www.klaskebrandsma.nl en facebookpagina Kunst van Klaske. In 2017 en 2018 heb ik in opleidingscentrum De Bogen in Wolfheze geëxposeerd tijdens de Kunstroute Renkum. Daarna is mijn werk aansluitend aan de Kunstroute in het Opleidingscentrum zowel in 2017 en 2018 nog een aantal maanden hier tentoongesteld gebleven. In de maanden december 2017, januari en februari 2018 heb ik geëxposeerd in de hal en gangen van Vilente Overdal in Oosterbeek. In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden heb ik in de zomer van 2018 deelgenomen aan de Colorfield Performance in Sloten. Gedurende de zomermaanden zijn in een weiland 400 panelen tentoongesteld. Op één van deze panelen heb ik mijn schilderij gemaakt. http://www.dirkhakze.com/projecten/the-colorfield-performance-ch-2018.html

Ik vind het fijn om mensen te laten genieten van mijn kleurrijk werk. Uw eventuele reacties hoor ik graag via klaskebrandsma@gmail.com “.