Ga naar de inhoud
Geplaatst op 17 juni 2019

Expositie schilderijen in acryl en olieverf

In de maanden juni en juli 2019 is er een expositie van het werk van Theo Geurtsen bij Oranje Nassau’s Oord, Kortenburg 4 in Wageningen. De werken worden daar geëxposeerd in de ‘Oranjestraat’.

Theo Geurtsen

Mijn naam is Theo Geurtsen en ik ben geboren in Renkum op 2 september 1950. Ik heb tot 1972 in Renkum geleefd en gewoond op de Hogenkampseweg waarna ik 5 jaar ‘het land heb gediend’ in militaire dienst. Daarna ben ik met mijn vrouw en kinderen eerst in Soesterberg en vervolgens in Soest gaan wonen. Inmiddels woon ik weer samen met mijn vrouw in Amersfoort. Sinds 2015 woon ik hier met veel plezier in deze prachtige stad op een prachtige plek vlakbij de Koppelpoort. We hebben 2 dochters, 2 schoonzonen en 5 kleinkinderen.

Wat vooraf ging…
Toen ik merkte dat mijn werk door verschillende mensen positief werd beoordeeld ben zo’n 15 jaar geleden serieus begonnen met olieverf- en acryl-schilderen en ben ik mijn werken ook gaan verkopen.
Bij de volksuniversiteit heb ik diverse cursussen gevolgd maar ik ben voornamelijk een autodidact. Momenteel haal ik mijn “wijsheid” uit vele in de loop der jaren verzamelde boeken en tijdschriften. Ook kijk ik regelmatig op Youtube om de techniek die bepaalde schilders toepassen te bekijken en daar lering uit te trekken. Sinds ik het schilderen als een passie ben gaan uitoefenen kijk ik ook anders naar de natuur, intensiever. Hoe zien schaduwen van bijvoorbeeld bomen er uit, hoe zien ze er uit op de grond of tegen de omgeving?

Werken divers van aard
Mijn werken zijn divers van aard; zo maak ik acryl- en olieverfschilderijen van skylines, landschappen en zeegezichten maar ook van bijvoorbeeld fruit, bloemen, objecten en af en toe een dier zoals een hond of een kat. Bij al mijn werken speelt kleur een belangrijke rol.

Kunstmarkten en exposities
Ik richt me graag tot het publiek door mee te doen met kunstmarkten in bijvoorbeeld Amersfoort, Nieuwegein, De Bilt, Renkum, Ede, Vaassen, Wijchen en Eerbeek. Ook exposeer ik regelmatig in zorginstellingen en restaurants. Het is geweldig te ervaren dat mijn werk door het publiek wordt gewaardeerd en gekocht. Heel graag treed ik in dialoog met geïnteresseerde mensen om te vertellen over mijn werk. Ik heb een website waarop mijn, in voorraad aanwezige-, maar ook mijn verkochte werken, te zien zijn en waarop de geplande activiteiten worden vermeld: www.theosschilderijen.nl.

Ik ben lid van de NABK (Nederlandse Vereniging van Beeldend Kunstenaars)

Theo Geurtsen