Ga naar de inhoud
Geplaatst op 10 mei 2022

Flexibel aan de slag als vakantiekracht bij Zinzia

Zinzia Zorggroep is op zoek naar zomerkrachten om tijdens de vakanties bij ons te werken. Daarvoor verwijzen we naar de vacatures, maar als je bij Zinzia komt werken wil je waarschijnlijk graag weten wat je te wachten staat. Daarom gingen we in gesprek met Demi van der Meijden. Zij vertelt je graag haar ervaring.

Demi begon bij Zinzia bij ons verpleeghuis Rumah Kita. Rumah Kita is speciaal opgezet voor Indische en Molukse ouderen. Ze liep daar stage als derdejaars verpleegkundige bij mensen met een lichamelijke beperking. In het vierde jaar kwam ze bij verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord. Daar werkte ze op de revalidatie afdeling. Ze zegt daarover: “Daar heb ik veel geleerd, een mooie basis voor het afstuderen.” Beide verpleeghuizen staan in Wageningen.

Demi: “Ik koos het vierde leerjaar opnieuw voor Zinzia omdat ik het hier goed naar mijn zin had gehad. Wat vooral opviel is dat ik erg betrokken werd binnen de organisatie. Ik werd behandeld als een echte collega, hierdoor voelde ik mij niet minder dan de andere collega’s.”

Verschil stage en vakantiewerk

“Na mijn derde leerjaar deed ik vakantiewerk bij Zinzia. Als stagiaire ben je boventallig, maar als vakantiekracht werk je gewoon mee. Dat is wel een verschil. Je hebt wat meer verantwoordelijkheid op een bepaalde groep, maar ook als vakantiekracht kun je terugvallen op je collega’s.”

Waarom deed je vakantiewerk?

“Ik deed vakantiewerk omdat ik veel plezier had op de afdelingen. Ik ging graag naar mijn werk en het was leuk om op deze manier een centje bij te verdienen.”

Flexibiliteit bij Zinzia

“Het grote voordeel van vakantiewerk doen bij Zinzia is dat het heel flexibel is, want je kunt jezelf inschrijven op openstaande diensten. Dit is natuurlijk fijn zodat je in de vakantieperiode genoeg vrije tijd hebt om andere leuke dingen te doen. Zinzia is een grote organisatie waardoor je ook je voorkeur aan kunt geven over op welke afdeling en met welke doelgroep je graag wilt werken. Bij elke afdeling heb je weer wat anders te leren. Het is in ieder geval nooit saai.”

Wat doe je nu?

“Ik ben nu een jaar afgestudeerd als verpleegkundige. Momenteel werk ik op verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord en draai ik EAV-diensten (Eerst Aanspreekbare Verpleegkundige). Ik vind de afwisseling in diensten fijn. Ik kan verschillende handelingen uitvoeren en leer veel over verschillende ziektebeelden. Dat is natuurlijk erg goed om je kennis bij te houden. Eigenlijk heb ik niks wat ik minder leuk vind, anders zou ik dit werk niet doen ?”

“Ik hoop dat ik met mijn ervaring vakantiekrachten een goed beeld geef over hoe het is om bij Zinzia te werken en dat meer studenten kiezen voor ‘flexen’ en werken in de zorg. Jullie zijn van harte welkom!”