Ga naar de inhoud
Geplaatst op 21 oktober 2019

Het Ontmoetingscafé

Thema: wettelijke vertegenwoordiging

Datum: woensdag 30 oktober 2019
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: Protestantse Kerk, Raadhuisplein 35, Huissen

Voor iedereen die ouder wordt, is nadenken over wensen met betrekking tot de laatste levensfase belangrijk. Wat is goed om te regelen en vast te leggen op een moment dat het nog kan?

Als mantelzorger ga je voor en namens diegene voor wie je zorgt, zaken regelen. Meestal gebeurt dit in samenspraak met diegene voor wie je zorgt. Maar wat als iemand snel zieker wordt en niet meer in staat is om zelf beslissingen te nemen of geen handtekening meer kan zetten om bijvoorbeeld financiële zaken af te handelen, zoals bij dementie?

  • Lonneke Backelandt, kandidaat-notaris bij Lingewaard Notarissen zal tijdens deze avond ingaan op bovenstaande. Ze geeft uitleg over een onderhandse volmacht, het levenstestament, notariële volmacht, mentorschap, bewindvoering en curatele.
  • Sjan van Goor, maatschappelijk werker verpleeghuis de Lingehof, zal uitleg geven wie er beslist bij ingrijpende maatregelen en de wet op geneeskundige behandelovereenomst (WGBO).

Tijdens de bijeenkomst kunt u uw vragen voorleggen en is er ruimte voor ontmoeting. Het Ontmoetingscafé is voor familieleden die voor iemand zorgen en andere belangstellenden.

Wilt u aan deze avond deelnemen, dan kunt u zich aanmelden via SWL: e-mail meldpunt@swlingewaard.nl of telefoon 088-255 25 55.