Ga naar de inhoud
Geplaatst op 7 oktober 2019

Het verhaal van de Molukken

Op zondag 27 oktober 2019 van 14.00 tot 18.00 uur, organiseert Rumah Kita een culturele bijeenkomst met als thema “Het verhaal van de Molukken”. Waarbij de zondag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd met gerechten uit de Molukken. Familie, medewerkers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens deze culturele middag. Aansluitend is er een gezamenlijke maaltijd in ons restaurant.

 

Gastspreker Ron Habiboe


Gastspreker voor deze middag is Ron Habiboe. Hij studeerde geschiedenis aan de universiteit Leiden. Als freelance historicus richt hij zich op allerlei facetten van de geschiedenis van Nederlands-Indië, Indonesië en speciaal de Molukken. Hij schrijft regelmatig over geschiedenis in het Molukse tijdschrift Marinjo en in de Pelita Nieuwsbrief. Eerder schreef hij de biografie van François Valentijn en onder meer Silsilah Maluku (Molukse stamboom). De laatste tijd richt hij zich meer speciaal op de dekolonisatie van Nederlands-Indië.

 

Tifa Totobuang vriendengroep


Tevens is er deze middag een optreden van de Tifa Totobuang groep Kawan Kawan (Tifa Totobuang vrienden groep): Ongeveer 10 jaar geleden werd deze groep opgericht door de familie Roemeon. Vader Alex, dochter Dewey en zoon Rowan raakten in de ban van de tifa en totobuang. Na een reis naar de Molukken met vergaarde kennis en informatie over de tifa en totobuang en familiedansen begon voor hun hier in Nederland het verwezenlijken van hun droom: het overbrengen van de tifa- en totobuang-klanken en bijzondere familiedansen. Hun allereerste grote optreden was tijdens de inauguratie van de president van de RMS J. Wattilete in 2010. Daarna volgden er meerdere optredens. Hun repertoire van familiedansen is inmiddels uitgebreid met traditionele dansen uit onder andere Tanimbar en de Kei-eilanden. De klanken van de tifa en totobuang houden de Molukse cultuur levend. Op deze manier willen zij hun steentje bijdragen om voorouders en afkomst in ere te houden. 

.

Bijdrage
Voor medewerkers en vrijwilligers vragen we een bijdrage aan de culturele middag incl. de rijsttafel, van 10 euro. Voor familie en ieder die interesse heeft vragen we een bijdrage van 15 euro.

Aanmelden
Wilt u ook deelnemen aan de culturele bijeenkomst op 27 oktober? Meld u zich dan aan vóór 14 oktober 2019
via e-mail
m.klaren@zinzia.nl.