Ga naar de inhoud
Geplaatst op 11 november 2020

Hoe gaan we om met een coronabesmetting bij de Rijnhof?

Op woensdag 4 november jongstleden hebben wij helaas een coronabesmetting vastgesteld bij een bewoner van de Rijnhof. We hopen op een spoedig herstel van deze bewoner.
We informeren u hierbij graag over de werkwijze binnen Zinzia op het moment dat zich een coronabesmetting voordoet. Het betreft de eerste coronabesmetting bij de Rijnhof. Dat laat niemand ongeroerd.

Maatregelen
De Rijnhof is een klein verpleeghuis. Gewoonlijk zou Zinzia bij een coronabesmetting kiezen voor strikte isolatie van een afdeling. Omdat het hier gaat om een kleine locatie waar bewoners elkaar gemakkelijk ontmoeten, is een ander besluit genomen. In nauw overleg met de GGD, het Zorgkantoor en de medezeggenschapsorganen: ondernemingsraad, cliëntenraad en de Professionele adviesraad (PAR), is besloten om de gehele locatie in strikte isolatie te laten gaan.

Dit betekent onder meer dat bezoek aan de bewoners tijdelijk niet mogelijk is. We vinden het heel schrijnend voor bewoners en familie dat er opnieuw een moment is waarop bezoek niet welkom is. Dat spijt ons oprecht. Uitgangspunt is dat we de deuren van de Rijnhof zo snel mogelijk weer willen openen maar wel op een verantwoorde wijze. In verband met de incubatietijd is, conform de richtlijnen van het RIVM, quarantaine noodzakelijk. Als na deze weken iedereen weer gezond is, kunnen we bezoek snel weer verwelkomen.  

Alle bewoners getest
Op 5 november zijn alle bewoners van de Rijnhof getest. Wij zijn erg blij dat alle testresultaten negatief zijn. Het is echter nog te vroeg om de strikte isolatie op te heffen in verband met de incubatietijd van het virus. Daarom kan er op dit moment nog geen bezoek plaatsvinden door verwanten en vrijwilligers.

Activiteiten bewoners
Naast de liefdevolle zorg voor de bewoners, krijgen zij ook dagelijks bezoek van onze welzijnsmedewerkers. Er is volop mogelijkheid om te (beeld)bellen met verwanten en bewoners wordt gevraagd wat verder hun wensen en behoeften zijn. Samen een spelletje doen, de krant of een tijdschrift lezen, een favoriet tv programma kijken of een gesprekje met elkaar behoren tot de mogelijkheden.

Op deze manier hopen we samen deze weken waarop bezoek nog niet mogelijk is, door te komen. Op 13 november worden alle bewoners opnieuw getest. Mocht de daarop volgende uitslag ook negatief zijn en dus niemand besmet zijn, dan kunnen de deuren snel weer open voor bezoek. Daar kijken we samen naar uit.