Ga naar de inhoud
Geplaatst op 18 mei 2019

Hoogste punt bereikt nieuwbouw Oranje Nassau’s Oord

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen en de bouw van het psychogeriatrisch verpleeghuisdeel van Oranje Nassau’s Oord, Kortenburg 4 in Wageningen. Een van de verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep. Nadat er in maart aandacht was voor de officiële onthulling van de Eerste Steen, is er stevig doorgewerkt. Deze week bereikte de nieuwbouw haar hoogste punt. Vanuit de kraan op de bouwplaats is er een video gemaakt waarop duidelijk is te zien dat het hoogste punt is bereikt. Klik hier om de video te bekijken.

Mijlpaal

Ook het hoogste punt is een mooie mijlpaal die natuurlijk vooral gevierd moest worden met de mensen die dagelijks werken aan de nieuwbouw. Vanuit de keuken van het verpleeghuis Rumah Kita van Zinzia, werd op de bouwplaats een Indisch buffet ingericht. De bouwvakkers lieten het zich heerlijk smaken. Na de maaltijd zorgden zij ervoor dat het management van Zinzia een rondleiding kreeg zodat zij goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. De nieuwbouw verloopt naar wens en volgens planning.

Verhuizing…

Nu het hoogste punt is bereikt wordt ook de verhuizing verder voorbereid. Bewoners konden tijdens de bouw in het huidige gebouw van Oranje Nassau’s Oord blijven wonen. Een verhuizing en tijdelijk verblijf elders was daarmee voor hen niet aan de orde. Bewoners hoeven dus maar een keer te verhuizen en dat is belangrijk voor deze kwetsbare doelgroep. Eind 2019 is de oplevering van de nieuwbouw en krijgt Zinzia de sleutel. Na de schoonmaak en de inrichting, kunnen de bewoners begin 2020 verhuizen naar hun nieuwe appartementen die volledig voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd.

Kleinschalig wonen

Er worden 126 appartementen gebouwd, waarbij de bewoners ervaren, dat ze in een huis wonen en onderdeel zijn van de dagelijkse routine in hun huis. Er komen veertien woongroepen met maximaal negen bewoners. Ieder met zijn of haar eigen badkamer. Het is een ‘veilige’ omgeving met een juiste dosis prikkels. Alle privékamers hebben een directe verbinding naar buiten. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ruimte waar men ook de andere bewoners kan ontmoeten. Het gebouw biedt volop ruimte aan mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers om een bijdrage te leveren aan dat wat er toe doet voor de bewoners. De nieuwbouw maakt het kleinschalig wonen en werken met ingang van 2020 echt mogelijk.