Ga naar de inhoud
Geplaatst op 30 mei 2022

Hospice bij Rumah Kita

Vorig jaar september is hospice De Goudvlinder geopend bij De Lingehof in Bemmel. Veel mensen hebben hier met goede zorg en begeleiding de laatste maanden van hun leven doorgebracht.

De vraag naar hospices neemt toe, ook vanwege de toenemende vergrijzing. Soms verwelkomden we in Bemmel ook mensen uit Ede of Wageningen. Zo is het idee ontstaan om ook een hospice te openen bij Rumah Kita in Wageningen, volgens het concept van De Goudvlinder in Bemmel. Het hospice komt op de locatie van Jasmijn 3-5 en wordt ingericht met zes kamers met een mogelijke uitbreiding naar twaalf.

Het hospice is bedoeld voor iedereen in de laatste drie maanden van zijn leven, niet alleen ouderen. Voor opname in het hospice bij Rumah Kita hoef je niet van Indisch-Molukse afkomst te zijn. Het wordt een hospice voor mensen met verschillende culturele achtergronden. De wens is om het hospice te openen tussen half september en half oktober van dit jaar.

Op korte termijn wordt er gezocht naar vrijwilligers én worden er vacatures gesteld voor verpleegkundigen voor het hospice. Heb je hiervoor interesse? Houd dan de vacatures op www.werkenbijZinzia.nl in de gaten of stuur voor vrijwilligerswerk alvast een mail naar vrijwilligers@zinzia.nl. Kijk voor overig vrijwilligerswerk op www.wenszoektjou.nl.

Gelderlander

Bestuurder Hans Somer en Mireille Prins, directeur Zorg en Behandeling, hebben meegewerkt aan een interview over de uitbreiding van onze hospicezorg. Op 28 mei stond het interview in de Gelderlander. Klik hier om het artikel te lezen.