Ga naar de inhoud
Geplaatst op 23 september 2021

Update 25/9: Hospice De Goudvlinder bij De Lingehof geopend

Update 25 september: Vandaag schreef ook De Gelderlander Betuwe over de heropening van hospice De Goudvlinder, het deskundige team, de vele vrijwilligers en de extra’s voor gasten: KLIK HIER voor het online artikel.

Hospice De Goudvlinder bij verpleeghuis De Lingehof in Bemmel (onderdeel van Zinzia Zorggroep) opent op 27 september haar deuren voor nieuwe gasten. In het hospice verblijven mensen die in de allerlaatste fase van hun leven niet meer thuis kunnen blijven. Het hospice heeft nu een eigen plek en de verbouwing is gereed. Een team van verpleegkundigen staat klaar en gasten zijn welkom in het hospice. Eerder was er een oproep voor nieuwe vrijwilligers en een prijsvraag voor de nieuwe naam.

Wat is veranderd?

Clustermanager Miriam Schats vertelt wat is veranderd: “Verpleeghuis De Lingehof in Bemmel had al een hospice. Het nieuwe hospice is verbouwd en voldoet helemaal aan de wensen van deze tijd. Het hospice is bovendien uitgebreid van vier naar zes eenpersoons kamers en het is een meer zelfstandig hospice geworden. Er is nu een eigen plek voor het hospice waardoor het hospice geen deel meer uitmaakt van de afdeling voor mensen met een lichamelijke beperking.”

Speciaal opgeleid team staat klaar

“Er staat een team met speciaal opgeleide verpleegkundigen klaar om vanaf 27 september aan de slag te gaan in het hospice. Ook zijn er artsen en behandelaren beschikbaar. Het team van verpleegkundigen wordt continu ondersteund door een vrijwilliger en maakt gebruik van stagiaires. Een oproep om vrijwilligers te werven leverde 40 nieuwe enthousiaste vrijwilligers op die speciaal voor dit werk een training hebben gevolgd. Ook ’s nachts zijn er desgewenst vrijwilligers aanwezig.”

Gastvrijheid

Zinzia Zorggroep heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. We vroegen Miriam wat gasten hiervan zullen merken. “Er staat een vacature uit voor een kok voor De Lingehof. Zodra die gestart is, kunnen gasten van het hospice kenbaar maken welk eten ze lekker vinden of waar ze op dat moment zin in hebben. De kok bereidt het voor hen en voor hun naaste zodat ze samen van iets lekkers kunnen genieten. Dat is een van de extra’s die we onze gasten graag bieden.“

Hospice De Goudvlinder

Bij een zelfstandig hospice hoort ook een eigen naam. Inwoners van de regio, vrijwilligers en medewerkers deden in het voorjaar mee aan een prijsvraag. Deze leverde de naam “De Goudvlinder” op. De bedenker was een inwoner van Bemmel. De nieuwe naam is duidelijk zichtbaar bij de ingang van hospice De Goudvlinder.

Vervolg interne verbouwing

Naast de verbouwing van het hospice, kreeg De Lingehof ook een nieuwe entree. Deze is voorzien van een Grand Café voor bewoners maar ook voor inwoners uit Bemmel en omgeving. En er zijn meer plannen, daarvoor zit Zinzia nog in de voorbereidende fase.
Zinzia maakt al sinds 1998 gebruik van de locatie in Bemmel. De Lingehof heeft plek voor zo’n 150 bewoners