Ga naar de inhoud
Geplaatst op 10 maart 2022

Ieder afscheid is een nieuw begin

Interview oud- vrijwilligster Diny Booyink

Ruim vijf jaar is Diny Booyink verbonden geweest aan Oranje Nassau’s Oord als vaste vrijwilligster. Met enthousiasme vertelt Diny over de begintijd, nog voor de verbouwing. ‘Op het oude Emmaplein was altijd veel te doen. Ik hielp daar met diverse bijeenkomsten en activiteiten die daar georganiseerd werden. Er was gezellige bedrijvigheid en dat mis ik echt wel een beetje.’ Het was dan ook even wennen toen Diny de eerste keer in de nieuwbouw naar een andere woning ging. De afgelopen maanden was ze daar echter iedere donderdagmiddag te vinden en had ze het goed naar haar zin. Echter, aan alles komt een eind, zo ook aan het vrijwilligerswerk van Diny bij Zinzia.

Vertrouwd gezicht

Het is begin januari als Diny en ik samen aan de koffie in het Warm Welkom van Oranje Nassau’s Oord zitten. Eind december heeft Diny definitief afscheid genomen van de woningen Dorschkamp en De Harten. Elke donderdagmiddag was zij daar te vinden als gastvrouw. Ondanks dat de meeste bewoners haar naam niet konden onthouden was er iedere week sprake van herkenning. Of het nu ging om fruit schillen, een spelletje doen, of gewoon een gesprek, Diny kwam elke week trouw. Vijf jaar geleden besloot Diny dit vrijwilligerswerk te gaan doen. Nadat haar beiden ouders waren overleden en ze zag hoe hard die extra aandacht nodig was in dat verpleeghuis, besloot ze contact te zoeken met Oranje Nassau’s Oord.

Veelzijdig

In ons gesprek vertelt Diny over haar vrijwilligerswerk, maar ook over haar werkzame leven als geestelijk verzorger. Rond haar 35e studeerde ze af voor de opleiding Theologie, waarna ze als geestelijk verzorger werkzaam was in zowel een gevangenis, ziekenhuis als pastorie. Met veel plezier kijkt ze terug op deze tijd. In haar vrijwilligerswerk bij Oranje Nassau’s Oord kon ze haar opgedane kennis en ervaring ook goed gebruiken. Diny heeft altijd graag wat willen betekenen voor haar medemens. En is daarnaast ook echtgenote en trotse moeder van een zoon en dochter.

Doordat de zorgbehoefte in de loop der jaren groter is geworden binnen het verpleeghuis vroeg het vrijwilligerswerk de laatste tijd ook meer energie van Diny. Eén van de redenen waarom ze besloot ander vrijwilligerswerk te zoeken. Daarnaast is Diny gek op kinderen en zo kwam ze terecht bij vrijwilligerswerk waar ze Nederlandse les gaat geven aan kinderen van migranten. Een hele andere vorm van vrijwilligerswerk, waarbij Diny’s ogen stralen wanneer ze erover vertelt.

Ieder afscheid is een nieuw begin

Inmiddels is Diny met veel enthousiasme begonnen met haar nieuwe vrijwilligerswerk en heeft ze afscheid genomen van Oranje Nassau’s Oord. We bedanken Diny heel hartelijk voor alle hulp en inzet de afgelopen jaren en wensen haar alle goeds toe voor de toekomst.

Diny Booyink – oud-vrijwilligster met een leuke nieuwe uitdaging