Ga naar de inhoud
Geplaatst op 5 september 2022

Internationale Dag van de Liefdadigheid, vrijwilligster Téunera Breunesse al 14 jaar actief bij Zinzia

Vandaag, maandag 5 september, is de Internationale Dag van de Liefdadigheid. Een dag waarop we graag stilstaan bij alle mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. De vrijwilligers bij Zinzia dragen bij aan een leven met kleur voor onze ouderen. Samen een kop koffie drinken, een korte wandeling, gezelligheid op de woning of erop uit met de duofiets. Als vrijwilliger maak je net dat extraatje mogelijk waardoor onze bewoners een mooie dag beleven. Zo ook vrijwilligster Téunera Breunesse-van der Kolk.

Renkum als thuisbasis
Téunera: “Ik ben geboren en getogen in Renkum. Mijn ouders hadden hier een Doe-Het-Zelf-zaak waarin ik een aantal jaren heb meegewerkt. Toen het bedrijf stopte, ging ik de medische kant op en werkte ik bijna twintig jaar bij huisartsen in Renkum en Heelsum.” Daarna verhuisde Téunera met haar man en zoon naar Pijnacker waar zij onder andere vrijwilligerswerk deed bij de Dagverzorging. Na vele jaren kwam ze weer terug in Renkum. Téunera: “Ik kreeg meer tijd en bezocht een open dag van locatie Oranje Nassau’s Oord, daar bleek genoeg vrijwilligerswerk te zijn.”

Creatieve ochtenden
“Ik begon bij de wekelijkse kookgroep met bewoners die bij de verschillende afdelingen werden opgehaald en later kwam daar de peutergroep bij. Nu werk ik al vele jaren als vrijwilliger bij de creatieve groep. Elke dinsdagochtend staan mijn collega-vrijwilligers en ik klaar voor een groepje bewoners om er een creatieve en bovenal gezellige ochtend van te maken. Tijdens deze activiteit wordt gekeken waar de individuele bewoner behoefte aan heeft, wat kan hij of zij nog? Samen met de andere vrijwilligers bedenken we elke keer weer iets nieuws om te maken. We letten erop dat dit aansluit bij de wensen van de bewoners. We maken bijvoorbeeld prachtige kleurrijke schilderijen en tekeningen”.

14 jaar vrijwilliger
Naast de creatieve ochtend staat Téunera ook altijd klaar voor incidentele oproepen voor vrijwilligerswerk. “Ik help bijvoorbeeld graag bij een bingomiddag of steek mijn handen uit de mouwen bij een tuindag. Ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren.” Al 14 jaar komt Téunera trouw elke week naar Oranje Nassau’s Oord om een activiteit te doen met onze bewoners. Dat maakt haar van onschatbare waarde!     

Ook iets doen voor een ander?
Dag van de Liefdadigheid; een dag om eens stil te staan bij hoe goed je het hebt en een dag die jou misschien tot nadenken kan zetten over hoe je anderen zou kunnen helpen. Wil jij net als Téunera vrijwilligerswerk doen voor ouderen? Kijk dan op www.wenszoektjou.nl voor de mogelijkheden bij onze verpleeghuizen in Wageningen, Renkum en Bemmel.