Ga naar de inhoud
Geplaatst op 19 december 2023

Kaarten voor ALS

Twee doelen steunen bij één actie? Bij de actie van Esther (16 jaar) en Isa (18 jaar), beide studenten van de opleiding Evenementenorganisatie van de ROC Nijmegen, kon het. Zij zetten zich in voor Stichting ALS Nederland via 3FM Serious Request 2023. En met diezelfde actie maakten zij de bewoners van De Lingehof blij.

De scholieren stonden in december op twee kerstmarkten. Hier konden mensen een kerstkaart bij de meiden kopen én schrijven voor bewoners van De Lingehof. De geschreven kerstkaarten, voorzien van een persoonlijke boodschap, brachten de meiden persoonlijk bij de bewoners. “We maakten echt hun dag. Er was persoonlijk contact én de bewoners kregen ook nog een persoonlijke kaart. We hebben heel wat tranen zien vloeien vandaag”, vertelt Esther.

Er zijn in totaal 128 kaarten geschreven en rondgebracht. Maar er is in totaal meer dan €3000,- opgehaald. Waren het zulke duren kaarten? “Veel mensen doneerden ook geld naast het kopen van een kaart. Ze vonden het een mooi idee dat ze met onze actie twee doelen steunden. En dat vonden wij ook!”, besluit Esther.

3FM Serious Request en Stichting ALS Nederland
3FM Serious Request is een geldinzamelingsactie die sinds 2004 jaarlijks georganiseerd wordt door de Nederlandse radiozender NPO 3FM. In de week voor Kerst van 17 t/m 24 december 2023 betreden 3 dj’s van 3FM het Glazen Huis die dit jaar op de Grote Markt in Nijmegen staat. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen door 24 uur per dag live radio te maken en platen te draaien in ruil voor donaties. Dit jaar komt 3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS Nederland. ALS is een spierziekte waarbij langzaam alle spieren uitvallen. Mensen met ALS kunnen steeds minder en overlijden uiteindelijk aan de gevolgen van de ziekte.