Ga naar de inhoud
Geplaatst op 23 december 2022

Kerstboom staat er weer

Voor mevrouw Van den Berg – Peters betekende de kerstboom bij het hertenkamp van Oranje Nassau’s Oord veel. Het gaf haar troost. Mevrouw lag van half december 2019 tot en met half maart 2020 op de revalidatieafdeling van Wilhelminahof. Ze gaat nu sinds afgelopen zomer naar de dagbehandeling Het Reeënbosch. Daar hoorde ze dat er geen kerstboom meer zou komen. Dat kon niet waar zijn dacht ze. Ze klom in de pen en schreef de voorzitter Raad van Bestuur van Zinzia, Hans Somer, een brief.

Troost
“Voor mij en mijn gezin een zware en zwarte periode, immers, zou ik ooit weer kunnen staan en….een beetje lopen? Wat mij een beetje troost gaf, was de mooie kerstversiering op de gangen en de prachtige grote kerstboom bij de toenmalige hoofdingang. Elke avond ging ik met mijn man of kinderen naar de uitgang om even een frisse neus te halen en te genieten van de verlichte boom”, schrijft mevrouw over haar periode op de revalidatieafdeling.

De kerstboom zou er niet meer neergezet worden. Mevrouw was het er niet mee eens. “Toen ik dat hoorde zei ik met mijn grote mond op de dagbehandeling ‘ik regel wel dat er een boom komt te staan’”, vertelt ze over de telefoon. In haar brief aan Hans schrijft ze: “zowel Wilhelminahof, Amaliahof, Julianahof als de dagopvang kijken dus in de donkere duisternis. Jammer, want al deze bewoners komen misschien weinig aan de voorkant waar er velen staan. Omdat ik weet dat ik hier niks aan kan doen richt ik dus mijn verzoek aan u. Laat met kerst de boom aan de achterzijde weer stralen! Vele bewoners zullen er blij van worden!”

De boom is terug
Uiteraard heeft Hans Somer gereageerd op de brief van mevrouw van de Berg – Peters. “Bijzonder om te lezen dat onze kerstboom zo belangrijk voor u is geweest gedurende uw verblijf bij Zinzia en dat de aanwezigheid hiervan, ondanks de impact van het verblijf op uzelf en uw gezin, zo’n positieve invloed heeft gehad. “ Met het uiteindelijke besluit: “Dit heeft mij doen besluiten om rondom de kerst weer een kerstboom te laten plaatsen aan de achterzijde van Oranje Nassau’s Oord. Dit zodat de bewoners van Wilhelminahof, Amaliahof, Julianahof en de Dagbehandeling hiervan kunnen genieten.”

En daar is mevrouw heel blij mee!