Ga naar de inhoud
Geplaatst op 14 maart 2022

Mijn zussen: “Dat houdt ze geen maand vol”

We gaan samen een wandelingetje maken, het is heerlijk weer. Op het terras zorgt collega Karin voor een lekkere kop koffie. We praten met mevrouw Rutjes. Zij is een van de cliënten van de Dagbehandeling bij Oranje Nassau’s Oord.

Dagbehandeling van Het Reeënbosch

We vroegen mevrouw Rutjes hoe zij bij de Dagbehandeling van Het Reeënbosch terecht is gekomen. Ze begint meteen te vertellen: “Zoiets zal ik nooit doen! Was mijn reactie toen iemand voorstelde om de Dagbehandeling te bezoeken. Mijn zussen hadden er ook zo hun gedachten over. Dat houdt ze geen maand vol. Was hun reactie. Niets is minder waar. Ik begon met twee dagen en ben blij dat ik nu drie dagen per week naar de Dagbehandeling mag gaan. Ik kijk er altijd naar uit. Ik heb het helemaal onderschat hoe fijn het is.”

“Tot maart 2021 woonde ik nog geheel zelfstandig. Na een herseninfarct ging dat niet meer. Ik zat vier maanden alleen in huis. Ik was in mijzelf gekeerd en afhankelijk geworden. Ik had altijd met mensen en kinderen gewerkt. Ik werkte als invalkracht bij de kinderopvang en paste altijd veel op kinderen. Later ook op mijn kleinkinderen. Ik bracht ze naar school en had daar veel contacten. En nu zat ik alleen in huis. Toen heb ik toch de stap genomen om naar de Dagbehandeling te gaan. Mijn kleindochter van 11 jaar zei na een tijdje “Sinds je daar bent, ben je veel liever geworden. “

Goed verzorgd

“Thuis kon ik het vaak niet opbrengen om eten te koken. Op de Dagbehandeling wordt voor eten gezorgd. Ik verheug me er elke keer op dat ik weer kan gaan. Je leert de mensen snel kennen, het is gezellig.

Mooi plekje

“Het is hier een prachtig plekje. Mooie tuinen en veel vogels. Er heerst totale rust, dat vind je nergens meer. Ik kijk graag naar de hertjes, hoe ze je aankijken als je ze brood brengt. Vanmorgen hoorde ik nog een specht. Er zat laatst een mevrouw bij mij in het busje. Zij ging naar een Dagbehandeling in het centrum van een stad. Ze wilde wel zo uitstappen toen ze zag hoe mooi het hier is. Ik zit er echt op mijn plek.”