Ga naar de inhoud
Geplaatst op 22 februari 2022

Mooie feedback voor Rumah Kita van stichting Alzheimer Indonesië NL

Twee vertegenwoordigers van de stichting Alzheimer Indonesië NL zijn op bezoek geweest bij Rumah Kita. Zij zijn bezig met een ‘toer’ langs alle Indische/Molukse verpleeghuizen, zodat ze een goed beeld krijgen van de mogelijkheden voor hun cliënten die opgenomen moeten worden. Rumah Kita had de eer om het eerste huis te zijn waar ze op bezoek kwamen.

Toko

Beide vertegenwoordigers komen zelf uit Indonesië. Ze voelden zich gelijk helemaal thuis op het moment dat ze Rumah Kita binnenstapten. Vooral in de toko keken ze hun ogen uit, ze zagen veel producten die ze vanuit Indonesië kennen. Aan het eind van het bezoek werd er dan ook zeker even gewinkeld! Daarnaast waren ze blij om te zien dat we een eigen keuken hebben, mede omdat dit zorgt voor een karakteristieke geur.

Cultuur wordt goed vertegenwoordigd

De huiselijke sfeer op heel Rumah Kita, inclusief op de bewonerskamers, sprak de vertegenwoordigers erg aan. Bovendien zagen ze een goede vertegenwoordiging van de Indische/Molukse cultuur, dankzij alle beelden, schilderijen, batik-kleden, etc.

Na in gesprek te zijn geweest met clustermanager Ton waren ze ook erg enthousiast over het opnamebeleid van Rumah Kita. Al met al hebben we dus ontzettend mooie feedback mogen ontvangen!