Ga naar de inhoud
Geplaatst op 14 februari 2019

Muziekherinneringen…

Expositie ‘De klankkleur van het leven’

Met de bijzondere expositie ‘De klankkleur van het leven’, brengen we de kracht van muziek in beeld. Muziek raakt ons, het irriteert ons, het zet ons in beweging en het laat ons meezingen. Met de juiste muziek kun je even alles vergeten of alles weer even herinneren: het is de klankkleur van ons leven.

Bijzondere muziekherinneringen
Deze bijzondere eigenschappen van muziek zijn vanaf donderdag 21 februari in beeld en geluid te aanschouwen binnen Zinzia Zorggroep tijdens de expositie ‘De klankkleur van ons leven’. In deze expositie worden zeven bewoners van Zinzia Zorggroep en hun persoonlijke muziekherinnering uitgelicht. Met bijzondere en persoonlijke verhalen wordt een kijkje in iemands leven gegeven en daarbij de aandacht gevestigd op het belang van muziek als onderdeel van het dagelijks leven.

Persoonlijke verhalen
Er is steeds meer aandacht voor de ouderenzorg binnen verpleeghuizen en alles wat daarbij komt kijken, toch is het vaak lastig te begrijpen wat ouder worden en ziekte voor iemand betekent. Er gaan mensen met een persoonlijk verhaal achter schuil. Mensen zijn zoveel meer dan hun leeftijd en soms gecompliceerde ziekten, en hebben nog veel te geven: waardigheid, warmte, liefde, humor, strijdlust, vindingrijkheid, intuïtie, zingeving. Met deze expositie en met behulp van muziek wordt er een stukje van ieders verhaal uitgelicht en zo ligt de nadruk op de persoon achter de beperking. Onderaan deze pagina lees je het verhaal van Nico van den Berg.

Welkom!
Wilt u een kijkje komen nemen? Dat kan! Loop dan gerust een keer binnen tussen 21 februari en 18 maart, de expositie is alle dagen vrij de bezichtigen op onze locatie Rumah Kita, Plein 15 Augustus 1 in Wageningen.

 

Persoonlijk verhaal Nico van den Berg (72) – Rumah Kita

John Denver – Take Me Home, Country Roads

“Bij het overlijden van mijn oma werd het liedje ‘Take Me Home, Country roads’ van John Denver gedraaid, mijn oma had gevraagd om dit liedje. Dit was in 1980. Mijn zus kon dit liedje heel goed zingen en ik vond het toen al een heel mooi liedje. Als ik nu dit liedje hoor komen deze herinneringen weer terug. Ik word er dan niet verdrietig van, maar ik denk dan aan de leuke dingen van mijn oma en aan hoe mijn zus dit lied thuis zong.

En dan ben ik blij…”