Ga naar de inhoud
Geplaatst op 26 augustus 2019

Nieuwbouw vordert gestaag!

De realisatie van de nieuwbouw van Oranje Nassau’s Oord, begint steeds meer vorm te krijgen. De eerste steen is in het voorjaar gelegd, voor de zomer werd het hoogste punt bereikt en inmiddels is gestart met de afwerking en inrichting van de gebouwen.

Kleinschaling wonen in de natuur…

De nieuwbouw bestaat uit een halve cirkel (Booggebouw) die verbonden is met het monumentale verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord, van Zinzia. Dit gebouw heeft twee verdiepingen met uitzicht op natuurgebied Renkums Beekdal en één verdieping kijkt uit op de boskant. Daarnaast wordt nog een kleiner cirkelvormig gebouw ontworpen met drie verdiepingen, dat geheel losstaat van de andere gebouwen. Ook hier hebben veel appartementen uitzicht op de prachtige natuur rond het Landgoed van Oranje Nassau’s Oord.

Afwerking buitenzijde
Inmiddels begint de nieuwbouw van de psychogeriatrische afdeling zijn definitieve verschijning te krijgen. De buitenkozijnen worden geplaatst en het ‘Booggebouw’ is inmiddels gedeeltelijk voorzien van de eindafwerking met houten latten. Dat geeft een moderne en warme uitstraling aan het gebouw. Eén dezer dagen wordt ook het ‘Cirkelgebouw’ voorzien van deze mooie afwerking.

Inrichting
In de gebouwen krijgt het geheel steeds meer vorm. Alle binnenwanden staan op de plek, plafonds worden aangebracht en de afwerking is gestart. In de eerste woongroepen zijn de kledingkasten, keukens en wastafels al geplaatst en is de schilder druk aan het werk.

Kleinschalig wonen
Er worden 126 appartementen gebouwd, waarbij de bewoners ervaren, dat ze in een huis wonen en onderdeel zijn van de dagelijkse routine in hun huis. Er komen veertien woongroepen met maximaal negen bewoners. Ieder met zijn of haar eigen badkamer. Het is een ‘veilige’ omgeving met een juiste dosis prikkels. Alle privékamers hebben een directe verbinding naar buiten. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ruimte waar men ook de andere bewoners kan ontmoeten. Het gebouw biedt volop ruimte aan mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers om een bijdrage te leveren aan dat wat er toe doet voor de bewoners. De nieuwbouw maakt het kleinschalig wonen en werken met ingang van 2020 echt mogelijk.

Eén keer verhuizen
Tijdens de nieuwbouw kunnen de bewoners gewoon in hun huidige woning bij Oranje Nassau’s Oord blijven wonen. Ze hoeven dus maar één keer te verhuizen en dat is belangrijk voor deze kwetsbare doelgroep. Vanuit het gebouw waar ze nu wonen heeft men een prachtig uitzicht over de nieuwbouw en mensen nemen dan ook regelmatig een kijkje en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Oplevering
Eind 2019 vindt de oplevering van de nieuwbouw plaats en krijgt Zinzia de sleutel. Na de schoonmaak en de inrichting, kunnen de bewoners begin 2020 verhuizen naar hun nieuwe appartementen die volledig voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd.

Klik hier voor meer artikelen over de (voorbereidingen van de) nieuwbouw.

Booggebouw:

Foto juli 2019 booggebouw

Cirkelgebouw:

Foto juli 2019 cirkelgebouw

Toekomstbeeld Cirkelgebouw, Booggebouw en het monumentale Oranje Nassau’s Oord op de achtergrond:
Beeld 15_LR