Ga naar de inhoud
Geplaatst op 24 mei 2023

Nieuwe rubriek | Sandra en Angela volgen de opleiding tot helpende

Eindelijk de schoolbanken in. Nog meer leren van en over Zinzia en het werk als helpende. Begin mei was het dan zover, het leerteam is van start! Angela en Sandra zijn twee van de 12 leerlingen die het opleidingstraject tot helpende gaan volgen. De komende periode volgen we hen; van de eerste dag, een dienst als helpende tot het behalen van het certificaat. In deze eerste editie stellen we ze aan jullie voor.

Angela
Voor Angela is Zinzia geen onbekende. Al 14 jaar werkt ze op Oranje Nassau’s Oord als woonzorgbegeleider. “Ik vind mijn functie leuk maar ik wil meer voor de bewoners kunnen betekenen. Ik loop er nu soms tegenaan dat ik een bewoner moet laten wachten, puur omdat ik vanuit mijn functie een bepaalde handeling niet mag uitvoeren. Dat vind ik lastig. Gelukkig kan dat als helpende wel.” Angela werkt op Domeinbosch/Prinsenbosch. Ook tijdens het opleidingstraject blijft ze op deze woningen. “Daar ben ik wel blij mee. Ik ken de bewoners en de collega’s en zij kennen mij. Dat maakt het hopelijk ietsje minder intensief allemaal.” Want intensief, dat wordt het zeker. In tien weken tijd krijgen de leerlingen veel informatie voor hun kiezen én lopen ze mee met de helpende diensten.

Sandra
Sandra leert Zinzia en Rumah Kita al stukje bij beetje kennen. Ze is pas geleden als vrijwilliger gestart, als voorbereiding op het opleidingstraject. “Toen ik nog in Amsterdam woonde werkte ik er als opticien. Na mijn verhuizing naar Arnhem kon ik bij DHL als medewerker klantenservice en backoffice aan de slag. Eigenlijk wilde ik al heel lang in de zorg werken. Ik ben dankbaar dat ik hier nu mag werken.” Sandra’s moeder heeft tijdens haar pensioen een aantal jaar op Rumah Kita gewerkt. Helaas is ze in 2022 na een kort ziektebed overleden. “Nu ik hier ben en werk weet ik pas wat mijn moeder altijd bedoelde, waarom ze het werk niet kon loslaten. Natuurlijk is het verdrietig, ik had graag samen met haar gewerkt. Maar ik ben ook dankbaar, ik krijg hier een stukje terug.” Voor Sandra is de zorg een nieuw vakgebied. Het wordt een intensief traject maar ze heeft er zin in. “Het is echt de eerste keer dat ik zoveel enthousiasme en energie voel voor een nieuwe baan. Ik hoor hier echt te zijn!” Sandra gaat aan de slag op Wallisii 11-13.

Meer weten over het opleidingstraject tot helpende?
Lijkt jou het opleidingstraject ook interessant? Wil jij er meer over weten? Neem contact op met Jorina Ploeg en Saskia van Herwijnen, praktijkopleiders, via jorina.ploeg@zinzia.nl en saskia.vanherwijnen@zinzia.nl