Ga naar de inhoud
Geplaatst op 16 april 2021

Nieuwe versoepelingen corona maatregelen

Eerder schreven we over de versoepelingen van de coronamaatregelen na vaccinatie. Deze maatregelen zijn ook nu nog van kracht. Maar we zijn blij dat we inmiddels weer nieuwe versoepelingen met u kunnen delen.

Bewoners en verwanten zijn reeds geïnformeerd over deze nieuwe versoepelingen. De belangrijkste veranderingen gaan over het fysieke contact met de bewoners en het verspreid over de dag ontvangen van bezoek. Wel zijn er voorwaarden aan verbonden…

Contactmogelijkheden op woonafdelingen

De contactmogelijkheden worden versoepeld voor bewoners die gevaccineerd zijn en bezoekers die of een recente negatieve coronatest (maximaal 48 uur oud) hebben of gevaccineerd zijn. Deze versoepeling geldt alleen voor bezoek op de woonafdelingen.

De mogelijkheden op een rij

  • Op de eigen kamer van de bewoner mag het mondneusmasker af.
  • Op de eigen kamer van de bewoner geldt de 1,5 meter regel niet voor de gevaccineerde bewoner en de gevaccineerde (of geteste) bezoeker. U kunt dus bijvoorbeeld weer dichtbij elkaar zitten, samen de krant lezen, samen foto’s bekijken of elkaar een knuffel geven
  • Bovengenoemde versoepelingen gelden ook als u samen in de auto zit om een autorit te maken.
  • Drinken en etenswaren nuttigen op de eigen kamer van de bewoner is weer mogelijk. Bezoekers kunnen zelf eten en drinken meenemen en onze horecavoorzieningen bieden producten “to go” aan.
  • Er mogen twee bezoekers per dag komen. Nieuw is dat deze bezoekers ook afzonderlijk verspreid over de dag mogen komen. Bijvoorbeeld één bezoeker ’s morgens en één ’s avonds.

Uitzondering Wijtstee, Tiendekamp en revalidatie

Vanwege het laag aantal gevaccineerde bewoners en de hoeveelheid nieuwe opnames, kunnen wij deze versoepelingen nog niet toepassen voor de afdelingen Wijtstee, Tiendekamp (Oranje Nassau’s Oord) en de revalidatieafdelingen.

Voorwaarden

De versoepelingen zijn alleen mogelijk met onderstaande criteria:

  • De bewoner is gevaccineerd én de bezoeker is gevaccineerd of heeft een recente negatieve coronatest die maximaal 48 uur oud is (dit mag ook een zelftest zijn) én de bewoner en de bezoeker zijn allebei klachtenvrij.
  • Buiten de eigen kamer van de bewoner wordt door bezoek altijd het mondneusmasker gedragen. Dit geldt ook als u – op anderhalve meter afstand – op het terras van de afdeling of van de horecavoorzieningen zit.
  • In de huiskamer kan nog geen bezoek worden ontvangen.

Hoewel de meeste bewoners en zorgmedewerkers gevaccineerd zijn, kunnen zij het virus nog steeds overbrengen. Daarom doen we een dringend beroep op bezoekers om zich aan de voorwaarden te houden. Onze medewerkers blijven, ook als ze gevaccineerd zijn, met persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondneusmasker, werken.

We zijn blij dat we, daar waar mogelijk, de corona maatregelen kunnen versoepelen. We hopen dat bewoners weer mooie wandelingen kunnen maken of een autoritje en niet te vergeten, dat onze bewoners weer een knuffel krijgen.