Ga naar de inhoud
Geplaatst op 12 oktober 2020

Overtollig materiaal krijgt goede bestemming

Het afgelopen jaar is door de medewerkers van het Zinzia Depot hard gewerkt aan een goed verloop van de overstap naar de nieuwe leverancier D-Care. Bij het opruimen en inrichten van alle voorraadkasten op de verschillende locaties is veel materiaal overgebleven, dat niet meer ingezet kon worden bij Zinzia. Om verspilling tegen te gaan hebben we gezocht naar een goede bestemming.

Max Maakt Mogelijk

Nadat er al eerder dit jaar een grote koffer met verbandmateriaal met een HBO-stagiaire meeging naar een ziekenhuis in Mozambique, kwamen we via Ziekenhuis de Gelderse Vallei in contact met de stichting Max Maakt Mogelijk (MMM). Deze stichting ondersteunt  al vele jaren ziekenhuis Floresti in Moldavië.

Verwaarloosd ziekenhuis

De leefomstandigheden en medische zorg voor ouderen in dit land is van zeer slechte kwaliteit. Van een enorm verwaarloosd ziekenhuis is Floresti nu het modernste streekziekenhuis van Moldavië geworden. Het ziekenhuis draait zelfstandig, heeft een modern management en zal moeten leren de enorme kwaliteitsverbetering in diagnostiek, behandeling en verpleegkundige zorg te handhaven en zelfs weer te verbeteren. Maar hulp blijft nog nodig.

Zeven containers

Onlangs zijn zeven draadcontainers met verpleegmaterialen (verband, incontinentie, katheter, injecteer en beschermmateriaal) in dozen verpakt en opgehaald voor transport naar Moldavië. Wat zijn we trots en blij dat wij een kleine bijdrage kunnen leveren aan de ouderenzorg in dit land. Speciale dank voor Mirjam de Ruiter en Anouk Koetsier van het Zinzia Depot die zich hier hard voor hebben ingezet!