Ga naar de inhoud
Geplaatst op 7 juni 2023

Roparun gehaald

Ze hebben het gehaald! In 48 uur tijd heeft team Climax 211 Ede 540 kilometer afgelegd. Het team, waar onze collega Grada van Velsen van deel uitmaakte, deed tijdens het Pinksterweekend mee aan de Roparun. Hospice De Zijdevlinder ontvangt vanuit de Roparun ruim €51.000,-. Een mooi bedrag waardoor leven toegevoegd kan worden aan de dagen.

Miriam Schats, clustermanager van de hospices van Zinzia: “Met het opgebrachte geld kunnen we mooie doelen realiseren. We hebben een hoop wensen waaronder een overkapping, luxe sta-opstoelen en massagestoelen. We kijken wat we hiervan kunnen doen. Daar hebben jullie voor gelopen! We zijn jullie heel erg dankbaar.”

Bijzondere ervaring

Het is een bijzondere ervaring om deel te nemen aan de Roparun. Een teamlid omschrijft het als volgt: “Voor mij is de Roparun geslaagd als iedereen gezond en wel de eindstreep haalt. Ik denk dat de Roparun voor mij alleen maar bevestigt dat het heel belangrijk is om oog te hebben voor je medemens. Ik ben een denker, en soms moet ik wat minder denken en dingen gewoon doen. Op een bepaalde manier is dat ook waar Roparun voor staat. Door meer leven in de dagen te stoppen, ontstaat er ruimte om te genieten van de kleine, mooie dingen én van elkaar. Pluk de dag! Dat gun ik iedereen.”

Een ander teamlid geeft aan: “Ik doe nu voor de vierde keer mee. Bezinning en feestelijke momenten wisselen elkaar af. Sommige dorpen en steden waar je doorheen komt nemen vaak de moeite om de route te versieren. In Zutphen bijvoorbeeld zetten bewoners overal kaarsjes neer. Op sommige plekken is het net alsof de Tour de France voorbijkomt. Mensen lopen uit en overal hangen vlaggetjes. Daar staan momenten van bezinning tegenover.”

Allemaal kijken ze nu al uit naar volgend jaar, naar de Roparun 2024.